Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

UNIK PRIS

DOGA-merket for design og arkitektur er Norges mest høythengende utmerkelse for virksomheter som skaper verdi gjennom bruk av design og arkitektur.

LANG HISTORIE

DOGA-merket har en historie som går mer enn 60 år tilbake i tid, og alle mottakere får en plass i norsk design- og arkitekturhistorie.

BÆREKRAFT VIKTIG

En tverrfaglig jury vurderer prosjektene ut fra et bærekraftperspektiv, og velger dem med størst potensial for å skape sosial, miljømessig og økonomisk verdi.

SØKNADSFRIST 2021

Fristen for å søke DOGA-merket for design og arkitektur 2021 er 9. september. Vinnerne avslører vi på DOGA-dagen i begynnelsen av 2022.

DOGA-merket hedrer samarbeid, tverrfaglighet, gode prosesser og fremragende håndverk. Vinnerprosjektene viser vellykket bruk av design og arkitektur for nytenkende løsninger som har positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien.

Prosjekter innenfor alle sektorer og disipliner kan bli tildelt DOGA-merket. Deichman bibliotek , den digitale notatboken reMarkable, Bergan’s innovative sekk future.labs.05.A  og Oslo kommunes visuelle identitet er alle eksempler på tidligere mottakere. Du kan lese mer om tidligere vinnere her.

Søk DOGA-merket for design og arkitektur >>

Er du student eller nyetablert designer eller arkitekt?
Da kan du søke DOGA-merket nykommer.

Hvorfor bør du søke?

Som prisvinner får du både heder og ære, og en plass i norsk design- og arkitekturhistorie. DOGA-merket er også en anledning til å bygge intern stolthet i teamet, og også noe du og ditt team kan bruke i markedsføringen.

Trenger du enda flere gode grunner for å søke, les:

7 gode grunner til å søke DOGA-merket >>

Under er vinner av DOGA-merket 2019.
I 2019 vant Snøhetta DOGA-merket for design og arkitektur med restauranten Under. Juryen la vekt på den helhetlige og tverrfaglige prosessen som lå bak, med samarbeid mellom arkitekter, designere, havforskere og lokale håndverkere.
Foto: Ivar Kvaal
Heymat+ er vinner av DOGA-merket 2019.
Matteprodusenten Heymat AS fikk DOGA-merket 2019 sammen med designer Kristine Five Melvær. Mattene er laget av resirkulerte plastflasker, og i tillegg til bærekraftperspektivet trakk juryen frem det tverrfaglige samarbeidet mellom industridesign, grafisk design og tekstil som en viktig suksessfaktor.
Foto: Heymat AS / Sofie Brovold, stylet av Kirsten Visdal

Alle kan søke om å få DOGA-merket

DOGA-merket gis til prosjekter av høy design- og/eller arkitekturfaglig kvalitet. I tillegg ser juryen etter prosjekter som har eller vil ha positive ringvirkninger for samfunn, miljø og økonomi.

Alle kan søke om å få merket – prisen deles ut innenfor alle bransjer og sektorer, og alle design- og arkitekturdisipliner – alt fra tekstildesign, interiørarkitektur og grafisk design til systemorientert design og byplanlegging.

Vil du vite mer om DOGA-merket og hva som må til for å søke, finner du mer informasjon her:

Alt du trenger å vite om DOGA-merket for design og arkitektur >>