Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Om oss

Personvern og bruk av informasjonskapsler

DOGAs personvernerklæring handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Ansvarlig for behandling av personopplysninger

DOGA, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev eller melde seg på arrangementer og kurs.

Webanalyse og informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. doga.no tar i bruk informasjonskapsler for å innhente informasjon om hvordan brukere navigerer på siden.

All informasjonen som hentes vil kun benyttes internt i til analyseformål, og vi deler ikke data med tredjepart.

Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren personlig.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no) >>

 

Følgende informasjonskapsler brukes på doga.no

Google Analytics 

Google Analytics (GA4) brukes til å se hvilke sider som driver trafikk til siden og hvilke handlinger brukeren gjennomfører mens de er på siden. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern og brukerens IP-adresse blir anonymisert.

HotJar

HotJar benyttes til analyse og forbedring av nettstedet. Dette er et verktøy som tas i bruk i en midlertidig tidsperiode for å analysere hvordan design og innhold på nettsiden fungerer, og skal svare på om brukeren finner det de leter etter. ID kan ikke spores til bruker.  

SumoMe

SumoMe samler og analyserer data knyttet til nettstedbruk og administrerer visning av skjema/pop-up som brukes for å registrere seg som abonnent på vårt nyhetsbrev. SumoMe bruks også til å administrere sosiale plugins på DOGA.no, som for eksempel Facebooks “Lik”-knapp eller Twitters “Lik” og  andre “Dele” knapper. Selv om slike knapper eller plugins blir vist som en del av våre nettsider, er innholdet og funksjonaliteten koblet direkte til tjenesteleverandøren det gjelder.

Videoavspilling

doga.no bruker videoavspillertjenestene Vimeo og YouTube på sine sider. Begge tjenestene samler inn data når du spiller av en video. Dataene brukes blant annet til å se hvor mange som ser, og hvor lenge en video blir sett.

Direktesending

På mange av våre arrangementer har vi direktesending/streaming. Når du bruker avspilleren samler den inn trafikkdata som blant annet viser hvor mange og hvor lenge du ser på direktesendingen. Google og Vimeo er databehandler.

Nyhetsbrev

Dersom du ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev må du oppgi din e-postadresse. Din e-postadresse deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. I forbindelse med utsending av nyhetsbrev fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses. Dette gjør vi får å kunne gi våre lesere mest mulig relevante nyhetssaker. SumoMe benyttes for å administrerer visning av skjema/pop-up som brukes for å registrere seg som abonnent på vårt nyhetsbrev. 

Påmelding til kurs og arrangementer

Når du melder deg på kurs og arrangementer, ber vi deg registrere relevante opplysninger for å fullføre påmeldingen, blant annet navn, e-post, telefonnummer, organisasjon, organisasjonsnummer, stilling og fakturareferanse.

I etterkant av deltagelsen vil du kunne motta en spørreundersøkelse. Undersøkelsene benyttes for å kartlegge brukereffekter og innhente læring for kommende kurs og arrangementer. DOGA benytter Questback for å gjennomføre undersøkelsene.

Anonymiserte opplysninger brukes i rapportering og regnskap.

Personopplysningene deles ikke med andre og slettes 30 dager etter arrangementet.

Dine rettigheter

I tråd med den norske personopplysningsloven og EUs nye personvernregler gjeldende fra 1. juli 2018 har du rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Du har også rett til å kreve begrensning av og å protestere mot behandlingen av personopplysninger.

Videre har du rett til dataportabilitet, det vil si rett til å motta personopplysninger om deg selv, og rett til å overføre nevnte opplysninger til en annen behandlingsansvarlig.

Alle henvendelser om innsyn i personopplysninger kan rettes til DOGA på e-post.

 

Tilgjengelighetserklæring

På DOGA bryr vi oss om tilgjengelighet. Alle skal ha like muligheter til å bruke doga.no.

Les hele tilgjengelighetserklæringen for doga.no (uustatus.no).

Har du oppdaget sider eller komponenter på doga.no som ikke oppfyller kravene for universell utforming? Er det noe som ikke fungerer som det skal? Da setter vi stor pris på at du melder fra til oss på post@doga.no.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.