Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Om oss

Personvern og bruk av informasjonskapsler (cookies)

DOGA, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev eller melde seg på arrangementer og kurs.

Webanalyse og informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. DOGA.no tar i bruk informasjonskapsler for å innhente informasjon om hvordan brukere av siden navigerer på siden.

All informasjonen som hentes vil kun benyttes internt i til analyseformål, og vi deler ikke data med tredjepart. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren personlig.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Følgende informasjonskapsler brukes på doga.no

  • Google Analytics brukes til å se hvilke sider som driver trafikk til siden og hvilke handlinger brukeren gjennomfører mens de er på siden. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern og brukerens IP-adresse blir anonymisert.
  • Fullstory brukes for å filme bruken av nettsiden. Dette er et verktøy som tas i bruk i en midlertidig tidsperiode for å analysere hvordan designet på nettsiden fungerer, og skal svare på om brukeren finner det de leter etter.
  • HotJar benyttes til analyse og forbedring av nettstedet. ID kan ikke spores til bruker.  
  • Facebook Pixel for å måle trafikk og respons fra markedskampanjer.
  • Mailchimp administrerer visning av skjema/pop-up som brukes for å abonnere nyhetsbrev.

Videoavspilling
DOGA.no bruker videoavspillertjenestene Vimeo og YouTube på sine sider. Vimeo samler inn data når du spiller av en video. Dataene brukes til å finne ut hvem og hvor lenge videoene blir brukt.

Direktesending
På mange av våre arrangementer har vi direktesending/streaming. Når du bruker avspilleren samler den inn trafikkdata som blant annet viser hvor mange og hvor lenge du ser på direktesendingen. Google er databehandler.

Nyhetsbrev
Dersom du ønsker å abonnere på vårt nyhetsbrev må du oppgi din e-postadresse. Din e-postadresse deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. I forbindelse med utsending av nyhetsbrev fører vi statistikk over bruken, hvor mange som leser og hva som leses. Dette gjør vi får å kunne gi våre lesere mest mulig relevante saker.

Påmelding til kurs og arrangementer
Når du melder deg på kurs og arrangementer, ber vi deg registrere navn, e-post, telefonnummer, organisasjon, organisasjonsnummer, stilling og fakturareferanse. I etterkant av deltagelsen vil du kunne motta en spørreundersøkelse. Undersøkelsene benyttes for å kartlegge brukereffekter og innhente læring for kommende kurs og arrangementer. DOGA benytter Questback for å gjennomføre undersøkelsene. Personopplysningene deles ikke med andre.

Dine rettigheter

I tråd med den norske personopplysningsloven og EUs nye personvernregler gjeldende fra 1. juli 2018 har du rett til innsyn i egne personopplysninger, samt krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Du har også rett til å kreve begrensning av og å protestere mot behandlingen av personopplysninger. Videre har du rett til dataportabilitet, det vil si rett til å motta personopplysninger om deg selv, og rett til å overføre nevnte opplysninger til en annen behandlingsansvarlig.

Alle henvendelser om innsyn i personopplysninger kan rettes til DOGA på e-post.

 

Spørsmål rundt temaet? Ta gjerne kontakt med: