Gjenbruk av containere for en modulær og teknologisk bygd som kan skape mer liv og synliggjøre Lebesbys gode stedskvaliteter, og i tillegg motvirke boligmangelen i kommunen.

Gnist er en idédugnad for Distrikts-Norge og en konkurranse om å levere de beste konseptene for utvalgte kommuner, som i år har vært Vang, Lebesby og Lund. Til fristen 7. juni hadde det kommet inn 22 forslag, og nå har juryen landet på seks spennende konsepter som går videre til finalen.

Dette er finalistene i Gnist

Framtidsscenario som metode for medvirkning, DOGA

Hvordan kan vi planlegge for en framtid vi ikke kjenner? Vi kan kanskje tenke oss fem til ti år fram i tid, men hva med tjue eller tretti? Når kommuneplanleggere må tenke så langt fram, kan scenariometodikk være et godt verktøy.

Framtidsscenario som metode for medvirkning

Med initiativet «Få folk ut!» vil DOGA arbeide for økt forståelse for folkehelseeffekten av det som bygges, særlig i tidlig fase av prosjektering og planlegging.

Har du lyst til å være med å utforske norske hverdagsreiser? Nå oppfordrer DOGA og Sunne kommuner arkitekter og designere til å jobbe sammen i nytt prosjekt.

DOGA søker arkitekter og designere til folkehelseprosjekt

Designstøtte til offentlig nyskaping

Nå er det klart hvilke prosjekter som får StimuLab-støtte i 2021. Syv offentlige virksomheter har sluppet gjennom nåløyet, og skal snart ut på markedet og søke etter designkompetanse.

Designstøtte til offentlig nyskaping

Gjenopplev Norwegian Presence 2021, DOGA

Da Milano Design Week ble utsatt for andre år på rad, testet vi ut et nytt format for å presentere norsk design i utlandet. Våren 2021 deltok ledende norske designere og produsenter i en serie engasjerende digitale arrangementer som koblet dem med et stort internasjonalt publikum. Her kan du lese mer og se video fra alle arrangementene.

Gjenopplev Norwegian Presence 2021

innovasjonsprogrammet Gnist

Sitter du på løsningen på sentrumsdøden i Vang? Vet du hvordan Lund kan styrke konkurranseevnen til kommunens hjørnesteinsbedrifter? Kan du stoppe fraflytting i Lebesby? Send inn ditt forslag innen 7. juni 

Skal finne nye distriktsinnovatører

Mangfold

Nå kan du søke om støtte til å utvikle et nytt produkt, tjeneste, visuell kommunikasjon eller digital løsning til forbedring og forenkling for et mangfold av mennesker i hverdagen. Søknadsfrist er utvidet til 25. mai.

DOGA deler ut midler til inkluderende design

Verdens største idékonkurranse for unge arkitekter er åpnet

Europan er verdens største konkurranse for unge arkitekter, landskapsarkitekter og urbanister. Denne uken ble årets konkurranse åpnet. Til sammen 40 tomter over hele Europa skal utvikles, fire av dem er i Norge. Fristen for å levere inn forslag er 17. september 2021.

Verdens største idékonkurranse for unge arkitekter er åpnet