En skater i et luftig hopp.

Ungt utenforskap er en stor utfordring, og har store kostnader både for den enkelte og for samfunnet. Regjeringen har derfor lansert et målrettet samfunnsoppdrag for å hindre ungt utenforskap og ønsker innspill til hvordan vi som samfunn kan løse denne store utfordringen.

Ungt utenforskap – hvor er vi i 2033? Vi trenger dine innspill!

En blid mann med skjegg og briller sitter på et gulv med flere nivåer. I bakgrunnen er det en bokhylle, en sofa og en lampe. Sofaen og lampen er i 50-tallsstil. Mannens navn er Jan Erik Rossow.

VILL OPP er et Bergen-/Kaupanger-basert selskap som lager nye produkter av avfall fra byggebransjen. I vår fikk de DOGA-merket for kubbegulvet sitt. Oppmerksomheten har hjulpet dem til nye kunder og investorer – og nå vil de innta regjeringskvartalet.

DOGA-merket ga nye kunder og investorer

Modell

Å tenke annerledes når vi møter nye utfordringer er krevende, men det må vi. Vi må bryte med gamle tankemønstre og antakelser, utforske nye veier, utfordre oss selv og tenke utradisjonelt. Lettere sagt enn gjort, men hva om det fantes et hjelpemiddel – et slags kompass som kunne gitt retning og vist vei?

Verdimodellen: Et verktøy for å tenke og jobbe på nye måter

Hender som ligger på et stort ark fullt av blå og rosa post-it-lapper.

DOGAs dybdekurs i designdrevet innovasjon er et kurs utviklet i tett samarbeid med designbransjen. Nå kan du bli kursholder og tilby kurset for dine kunder eller kolleger.

Er du designer og ønsker å holde DOGAs dybdekurs i designdrevet innovasjon?

Den vakre bokserien om norsk design løfter frem en side av landets kulturarv som fortsatt er altfor lite kjent. Det fikk skaperne av serien et velfortjent DOGA-merke for.

– Inspirerte til å gire opp

Tina Mee Johnsen og Kristin Marie Brudeseth på scenen under utdelingen av DOGA-merket nykommer.

Tina Mee Johnsen og Kristin Marie Brudeseth mottok DOGA-merket nykommer for prosjektet Lydstyrke, som vil gjøre skoledagen bedre for barn med nedsatt hørsel. – Vi bør i større grad designe sammen med brukerne, ikke bare for brukerne, mener de to.

Vil rope ut om universell utforming

Røde og gule trehus på en bryggekai speiler seg i vannet. Ved kaia ligger det fire småbåter.

Hva har Andøy, Averøy, Grue, Kragerø og Sarpsborg til felles? Jo, de er valgt ut til å være med i DOGAs Gnist-program, og nå søker de hjelp fra designere, arkitekter og andre innovasjonsmiljøer til å løse sine samfunnsutfordringer. Høres dette spennende ut? Les mer om hva kommunene ønsker hjelp med her, og send inn tilbud innen 1. september. 

Fem kommuner søker innovasjonshjelp

Ingeborg Apall-Olsen

Bli bedre kjent med DOGAs ansatte i sommer. Rådgiver Ingeborg Apall-Olsen synes det er moro å jobbe tverrfaglig og se at det virkelig fungerer.

Ingeborg Apall-Olsen: – Jeg er litt nyfrelst!

Jonas Archer

Bli bedre kjent med DOGAs ansatte i sommer. Rådgiver Jonas Archer liker å jobbe med faktiske problemstillinger som har en effekt på samfunnet.

Jonas Archer: – Det er et enormt behov for å tenke nytt i offentlig sektor

Knut Bang foran Stovnertårnet.

Bli bedre kjent med oss i DOGA i sommer. Seniorrådgiver Knut Bang har mer enn 30 års erfaring fra designbransjen, og mener det er behov for flere produktdesignere.

Knut Bang: – Design må ikke bli for akademisk