Flere mennesker har kaffepasue i et lyst lokale. Foto

Bli med på kurs og arrangementer i regi av DOGA denne våren. Vi serverer faglig påfyll og inspirasjon.

Vårens kalender er klar – planlegg for faglig påfyll fra DOGA

En mann med rullator og en kvinne går på en gangsti i et lukket boligområde.

Bærum kommune har med Carpe Diem bygget en demenslandsby beboernes premisser. NRK har designet en fleksibel visuell profil som inkluderer hele folket. deler de på den høythengende Innovasjonsprisen for inkluderende design fra DOGA.

Dette er Norges mest inkluderende design og arkitektur

Skog med gangvei gjennom, sett overfra. Dronefoto

En spektakulær tretoppvei, mangfoldige gratulasjonskort og et middelalderslott alle kan besøke. Disse er blant prosjektene som får hederlig omtale fra DOGAs innovasjonspris for inkluderende design.

Hederlig omtale til 12 inkluderende innovasjonsprosjekter

Nærbilde av mann med blå t-skjorte med hvit NRK -logo.

En digital advokat, en trikk for alle, en inkluderende visuell profil og en tjeneste som reduserer skolefrafall er blant prosjektene som hedres når DOGA slipper de siste kategorivinnerne av Innovasjonsprisen for inkluderende design. 

Kategorivinnere innen design som gjør Norge mer inkluderende

Uterom med asfalterte gangstier og beplantning omgitt av bygg

Årets mest inkluderende design og arkitektur skal kåres, og nå slippes de tre kategorivinnerne innenfor kategorien arkitektur og landskapsarkitektur. Disse konkurrerer også om hovedprisen: DOGA Innovasjonsprisen for inkluderende design, som deles ut den 24. januar 2024.

Kategorivinnere får gjeve priser for inkluderende arkitektur

StimuLab-dagen 2022 DOGA

Digdir og DOGA deler ut ca. 5 millioner kroner gjennom Stimulab-ordningen. Støtten går til prosjekter som skal løse tverrgående problemstillinger og som støtter oppunder tillitsreformen. Neste søknadsrunde blir i 2025.

Søk om Stimulab innen 15. februar!

Gruppebilde med ni kvinner.

Barn og unges utenforskap blir forsterket i møte med et fragmentert hjelpeapparat og mangel på treffsikker innsats, viser et nylig utarbeidet kunnskapsgrunnlag.

Nytt kunnskapsgrunnlag om inkludering

Modulbygda Lebesby GNIST DOGA Plenum

– Hvis norske kommuner skal tenke nytt om voksende utfordringer, kan ikke regjeringen gi penger med den ene hånden og ta fra dem kompetanse og verktøy med den andre, skriver administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, i dette innlegget.

Kronikk: – Hold Norge innovativt med design og arkitektur!

Svein Hatleskog, Tor Inge Hjemdal og Maria Drogseth med refleksvester og hjelmer på byggeplass.

Høsten 2024 flytter DOGA til nye lokaler. – Vi gleder oss til å skape en ny møteplass hvor bærekraftig nyskaping ved hjelp av design og arkitektur står i sentrum, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA. 

Nå er DOGA på flyttefot

Glade mennesker med hendene i været.

Innovative. Involverende. Lekne. Utradisjonelle. De siste 14 årene har de satt tydelige spor både i landskap og byrom. Nå mottar landskapsarkitektene Lala Tøyen selveste Jacob-prisen.

Lekne landskapsarkitekter får viktig pris