Møt våre ansatte

Anne Elisabeth Bull
Anne er leder for DOGAs satsingsområde Designdrevet innovasjon i næringsliv og offentlig sektor. Hun har vært med på å utvikle DOGAs program for designdrevet innovasjon (DIP), og er opptatt av å styrke konkurransekraften og innovasjonsevnen i norsk næringsliv. Anne har en mastergrad fra London School of Economics (LSE) og 20 års erfaring fra internasjonalt og norsk næringsliv.

Benedicte Wildhagen
Benedicte er ansvarlig for DOGAs satsingsområde Offentlig system- og tjenesteinnovasjon. Hun har vært ansvarlig for DOGAs arbeid med Stimulab siden ordningen startet i 2016. Stimulab er et samarbeid mellom Digitaliseringsdirektoratet og DOGA.
Benedicte er utdannet grafisk designer fra USA, og har dyp kompetanse i planlegging for strategisk og taktisk bruk av design i offentlig og privat sektor. Hun har erfaring med å utvikle multi-stakeholder, brukersentrert innovasjonsarbeid innenfor eller mellom organisasjoner, spesielt knyttet til tidlig fase.

Som HR-leder jobber Bjørg tett med ledelse, tillitsvalgte og andre samarbeidspartnere, og er med på å bygge organisasjonen. Hun er også HMS-ansvarlig. Bjørg har lang erfaring fra praktisk HR i ulike bransjer, har bakgrunn fra BI og pedagogutdanning fra Danmark.

Cecilie Molvær Jørgensen
Cecilie har ansvaret for internasjonal profilering av norsk design og arkitektur i DOGA. Særlig jobber hun med utstillingsprosjektet Norwegian Presence, som siden 2015 har gjort suksess på den årlige Milan Design Week og Salone del Mobile.
Cecilie er utdannet journalist og har 17 års erfaring fra norske design- og livsstilsmagasiner, sist som redaktør for Bo Bedre. Med et brennende engasjement for norsk møbel- og produktdesign fortsetter hun gjennom jobben i DOGA å fremme bransjen.

Elisabeth er leder for økonomi og virksomhetsstyring på DOGA. Hun har over 25 års erfaring innen økonomi, administrasjon og ledelse. Elisabeth har bachelorgrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI, med spesialisering i personalledelse og markedsføring.

Ellen arbeider med kommunikasjon og formidling både eksternt og internt i DOGA, og er spesielt opptatt av klarspråk.

Ellen Margrethe er prosjektleder for Jacob-prisen og ansvarlig for UDs reisetilskudd for design og arkitektur, også kalt STIKK-ordningen. Hun er også DOGAs kontaktperson for fagfeltet mote.
Ellen Margrethe er en kunnskapsrik og engasjert historieforteller, som gjerne tar deg med på omvisninger og byvandringer. Hun er utdannet cand. mag. fra Universitetet i Oslo med fagkretsen kunsthistorie, litteraturvitenskap og idéhistorie.

Eva jobber med Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) med et spesielt ansvar for prosjektledelse og administrativ drift av programmet. I tillegg er hun ansvarlig for mål- og resultatstyring på området designdrevet næringsutvikling.
Eva kommer fra Grid branding hvor hun har jobbet med identitet og kommunikasjon for en rekke kjente merkevarer som Orkla, Frøya, Hoff, Q og Kavli. Hun brenner for god kommunikasjon og innovasjon gjennom design.

Gro er den første du møter her på DOGA. Hun tar imot alle besøkende, og har du et arrangement på huset, er det Gro du skal henvende deg til. Hun er i tillegg prosjektleder for DOGAs kurs i tjenestedesign (At One-metoden) og Masterclass-kurset i informasjonsdesign og datavisualisering.

Hanne jobber med kommunikasjon og har ansvar for sosiale medier, designprofil og filmproduksjon i DOGA. Hun har en mastergrad i journalistikk, to bachelorgrader – i design og medievitenskap, og mange års erfaring fra kommunikasjon, innholdsproduksjon og formidling, blant annet fra den amerikanske ambassaden.

Hanne-Cecilie leder D-box, et senter for innovasjon i offentlig sektor som eies av DOGA, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og Handelshøyskolen BI. D-box har som mål å øke innovasjonsevnen i offentlig sektor gjennom forskning, utdanning, formidling og å koble aktører sammen.
Hanne-Cecilie er utdannet sosiolog fra Universitet i Oslo og har tatt videreutdanning ved BI og NTNU i «human resource management», prosjektledelse og teambygging. Hun har mange års erfaring fra offentlig sektor. I Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) ledet hun blant annet to av Solberg-regjeringens moderniseringsprosjekter: Program for bedre styring og ledelse i staten og Stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor.

Hilde Bøkestad
Hilde er ansvarlig for DOGAs faglige satsingsområde Innovative byer og lokalsamfunn. Hun er glødende opptatt av hvordan byer og lokalsamfunn kan skape merverdi, og bidra til å løse samfunnsutfordringer.Hilde er utdannet sivilarkitekt fra NTNU, og har blant annet vært byplansjef i Trondheim, der hun hadde ansvar for kommunens rolle i den strategiske utviklingen av byen i en tid med store endringer. Hun har også jobbet med by- og stedsutvikling i Longyearbyen på Svalbard og i Larvik kommune, hvor hun var kommunalsjef for verdiskaping og stedsutvikling.

Ida jobber som rådgiver for DOGAs priser og arrangementer. Hun har erfaring fra museumsbransjen med planlegging og gjennomføring av arrangementer, prisutdelinger og tv-produksjoner. Ida er utdannet grafisk designer og har en bachelor i Experience and Event Design fra Westerdals.

Ingeborg jobber med DOGAs satsing på innovative byer og lokalsamfunn, med særlig fokus på GNIST-programmet. Bakgrunnen hennes er tverrfaglig, med en master i kunst- og kulturvitenskap fra Universitet i Stavanger, med fag innen kulturledelse, formidling og urbanisme. Tidligere har hun jobbet i både frivillig og offentlig sektor med by- og stedsutvikling. Ingeborg er spesielt opptatt av hvordan vi kan sikre at våre fysiske omgivelser gir utgangspunkt for gode liv både nå og i fremtiden.

Ingerid Helsing Almaas
Ingerid er ansvarlig for DOGAs faglige satsingsområde Tidligfase arkitektur, som ser på samfunnseffekten av det som bygges. Hun er en aktiv bidragsyter i arkitektfaglige sammenhenger, og er også etterspurt internasjonalt. Hun er arkitekt MNAL, utdannet ved Oxford Polytechnic og Architectural Association i London, og har jobbet som arkitekt i Storbritannia og Norge. Hun har undervist på flere universiteter og høyskoler, bl.a. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, AA i London og Parsons School of Design i New York. Ingerid har arbeidet med arkitekturformidling i inn- og utland, som kritiker og skribent, og var redaktør for fagtidsskriftet Arkitektur N fra 2004–2017.

Jannicke er leder for nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle som er et tiltak i regjeringens handlingsplan for universell utforming med fokus på inkluderende design og arkitektur. Hun har gjennom mange år jobbet med designdrevet innovasjon og bærekraft og er også ansvarlig for DOGAs kurs i designledelse. Jannicke har flere års utdanning og erfaring fra næringslivet og har blant annet også gjennomført GROW Design Leadership ved PARK og Sustainability Leadership ved Harvard.

Jeanette leder kommunikasjonsavdelingen i DOGA. Hun er også leder for priser og utmerkelser. Jeanette er opptatt av treffsikker kommunikasjon, som er relevant og engasjerende for målgruppen. Hun brenner også for merkevarebygging og gode historier og forbilder som inspirerer flere til bærekraftig omstilling. Hun har 20 års erfaring med kommunikasjon, innovasjon, strategi og ledelse fra norsk næringsliv og offentlig sektor. Jeanette har en bachelor i business administration, med fordypning i merkevareledelse og international business.

Jonas jobber med offentlig system- og tjenesteinnovasjon, spesielt gjennom Stimulab-ordningen. Han har en master i teknologi, innovasjon og kunnskap fra Universitetet i Oslo, og har mange års erfaring med å jobbe med innovasjon i offentlig sektor. Før han kom til DOGA, jobbet han i Innovasjon Norge med innovative anskaffelser og offentlig-private samarbeid. Før dette jobbet han med gründere og co-working spaces i Simula Innovation.

Juste jobber med offentlige innkjøp, internkontroll, arkiv og dokumenthåndtering. Hun løser små og store administrative oppgaver, og sørger for at alt fungerer på en mest mulig effektiv og trivelig måte. Juste har en bachelor i kunsthistorie fra Litauen.

Jørgen er arkitekt og jobber med prosjektutvikling i DOGAs satsingsområde Tidligfase arkitektur. Han er prosjektleder for Hverdagsreisen, som ser på folkehelseeffektene av bygningsnære uteområder, og bidrar i Gnist kompetanseprogram. Jørgen har levert sin PhD på NTNU, der han også underviser studenter på masternivå,

Karianne jobber med designdrevet innovasjon i privat og offentlig sektor. Hun er utdannet industridesigner, har en master i Social Design fra Design Academy Eindhoven og tar doktorgrad ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo i skjæringspunktet mellom tjeneste- og interaksjonsdesign i utvikling av nye offentlige helsetjenester. Karianne har tidligere erfaring som designer, designpedagog og skribent med fokus på utvikling av designmetodikk og verktøy for tverrfaglig samarbeid.

Kim-André jobber i teamet for økonomi og virksomhetsstyring, og jobber strategisk og operativt med å utvikle tiltak innen beste praksis for virksomhetsstyring. I tillegg bistår han i utredninger og analyseoppgaver på sentrale områder som eierstyring, mål- og resultatstyring, risikostyring og internkontroll.

Knut er utdannet produktdesigner og grafisk designer fra Art Center College of Design (E) og har lang erfaring fra internasjonalt og norsk designarbeid. Knut har spesialkompetanse på bruk av design for å løse komplekse oppgaver og bruker denne kompetansen inn i oppgaver knyttet til by- og stedsutvikling. Knut er kontaktperson for fagfeltet produkt- og industridesign.

Maja Brita Hauan
Maja er seniorrådgiver for satsingsområdet offentlig system- og tjenesteinnovasjon, og jobber blant annet med Stimulab-ordningen.
Maja er utdannet Kaospilot i Aarhus og har en master i politisk kommunikasjon og ledelse fra Copenhagen Business School.
Hun har mange års erfaring med offentlig og designdrevet innovasjon fra både Danmark og Norge, hos bl.a. Unicef, KS og Center for Offentlig Innovation.

Malin er seniorrådgiver for satsingsområdet innovative byer og lokalsamfunn. Hun er særlig opptatt av innovasjon i byutvikling, og hvordan samspillet mellom mennesker og teknologi kan føre til smarte og bærekraftige byer og steder. Malin har en master i politisk kommunikasjon fra Aarhus Universitet i Danmark.

Marianne jobber med Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) med et spesielt ansvar for markedsføring, kunnskapsspredning og bedriftsoppfølging.
Marianne har 20 års erfaring som rådgiver og prosjektleder fra den kreative næringen, både fra organisasjonslivet og privat sektor, med stort nettverk i designbransjen. Før hun kom til DOGA var hun seniorrådgiver og prosjektleder i bransjeorganisasjonen Grafill.
Marianne har en bachelor i illustrasjon fra Falmouth College of Arts, og er nå i gang med en master i systemorientert design ved AHO.

Matti er seniorrådgiver for satsingsområdet innovative byer og lokalsamfunn. Hun er spesielt opptatt av sosial bærekraft og inkluderende by- og stedsutvikling, med mennesket som omdreiningspunkt. Matti er utdannet billedkunstner med hovedfag fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har vært rådgiver og fagkonsulent for kunstprosjekter i offentlige rom og har selv erfaring fra hands-on medvirkningsprosjekter og bruk av midlertidighet i utviklingen av offentlige rom.

Siri er leder for satsingsområdene arkitektur, by- og stedsutvikling. Hun arbeider både politisk og strategisk og har vært med å bygge opp flere av DOGAs programmer og satsinger. Hun er særlig engasjert i arbeid for levende sentrum og smarte byer og bygg. Siri er utdannet samfunnsøkonom ved Norges Handelshøyskole, og har videreutdanning innenfor både kunst, design og urbanisme.

Stine jobber som prosjektleder for DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket nykommer. Hun er spesielt opptatt av fagenes rolle i det grønne skiftet.
Stine har bakgrunn fra kommunikasjon og arrangementsproduksjon og har erfaring som blant annet som prosjektleder og kommunikasjonsansvarlig i Design Region Bergen, festivalsjef for Bergen Design Festival og fra start-up-miljøet i London.
Stine har en mastergrad i Publishing fra London College of Communication (UAL), og er etterutdannet i Design Thinking fra Norges Handelshøyskole (m.fl.).

Tone Bergan
Tone er ansvarlig for DOGAs faglige satsingsområde Designdrevet næringsutvikling. Hun er spesielt opptatt av å øke bruken av design som metodikk for løse viktige samfunnsoppgaver – som å bidra til bærekraftig omstilling av Norge. Hun har lang erfaring som designer og kreativ leder med betydelig kompetanse innen identitetsutvikling, designledelse og tjenestedesign. Tone foreleser og er sensor på mastereksamen ved flere høyskoler og universiteter. Tone er kontaktperson for fagfeltet grafisk design.

Tor Inge er administrerende direktør for DOGA. Han er utdannet arkitekt fra inn og utland, med etterutdanning innen urbanisme samt innovasjon og ledelse fra Haas business school ved Berkeley. Hjemdal har de siste 15 årene hatt ulike lederstillinger i privat næringsliv, offentlig sektor og i bransjeorganisasjon samt vært leder for oppstartsbedrift. Han har også undervist, forelest, kuratert og moderert i inn- og utland. Tor Inge sitter i en rekke styrer og juryer.

Victoria Høisæther
Victoria er prosjektleder for Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle – et program som fremmer en inkluderende og brukerfokusert designprosess i utviklingen av nyskapende produkter, tjenester og omgivelser. Hun har en bachelorgrad i design og teknologi fra Høgskolen i Vestfold og en mastergrad i visuell kommunikasjon og spesialisering i digitalisering fra NTNU. Fra 2023 jobber hun med læringsverktøyene for designdrevet innovasjon i designdrevet næringsutvilking og internasjonal satsning.

Vilde jobber med å utvikle DOGAs læringsplattform og kurs i designdrevet innovasjon og bidrar til at næringsliv over hele landet kan ta i bruk og høste fordeler av DOGAs kompetansetilbud.
Som designer og byøkolog med spesialisering i samskapende prosesser, har hun blant annet jobbet som Social Design Associate ved Maryland Institute College of Art (MICA). Her samarbeidet hun med nabolags- og grasrotorganisasjoner i Baltimore for å utvikle, teste og iverksette designinitiativer som bidrar til mer levelige og trygge gater for fotgjengere og syklister.
Vilde har master i Social Design fra MICA, master i byøkologisk planlegging fra NTNU og bachelor i geografi fra NTNU og Sorbonne.