Hopp til hovedinnhold
Meny

Inkluderende design

Denne nettressursen er utviklet for å vise hvordan inkluderende design kan benyttes som en strategi for nyskaping og utvikling av mer brukervennlige produkter, tjenester, digitale løsninger og omgivelser. Det er en empatisk og menneskesentrert prosess som gir verdi til enkeltindivider, virksomheter, merkevarer og samfunn.

Inkluderende design er designperspektivet av universell utforming. Det er en mulighet til å sette mangfold og inkludering i fokus for alt du gjør. Det er en viktig tilnærming til innovasjon og bærekraft både næringsliv og offentlig sektor har stor nytte av. 

Ressursplattformen presenterer den viktigste informasjonen samt praktiske og enkle råd, fordelt på tre seksjoner:

Hva er inkluderende design: Beskriver hva inkluderende design er og hvorfor det er viktig.

Eksempler: Eksempler på hvordan inkluderende design kan innlemmes i forskjellige utviklingsprosjekter. 

Verktøy og metoder: Praktiske, allmenne verktøy og metoder for å innlemme inkluderende design i prosesser for innovasjon og forretningsutvikling. 

Vil du lære mer? 

DOGA deler hvert tredje år ut Innovasjonsprisen for inkluderende design. Vinnerprosjekter favner over en stor bredde av designdisipliner og sektorer innen privat næringsliv og offentlige virksomheter. Alle er forbildeprosjekter på sine områder. Les mer om Innovasjonsprisen for inkluderende design og bli inspirert av tidligere vinnere

DOGA deler også ut støtte til inkluderende designprosjekter. Her kan du lese mer og se alle prosjektene som har mottatt designstøtte til inkluderende design. 

I boken Innovating with People får du vite hvordan du bruker inkluderende design for å skaffe deg et konkurransefortrinn, og hvordan du kan komme deg inn på flere og nye markeder ved å forstå kundene din bedre.

les mer og last ned boken >>

Relevante artikler

Vipps mobilbetaling

Vipps – tjenesten som forenkler hverdagen vår

Den mobile betalingsløsningen Vipps har revolusjonert måten vi betaler for ting på ved å være enkel å bruke uansett teknisk eller økonomisk kunnskapsnivå, språkforståelse, funksjonsevne, kognitive evner eller livssituasjon.

Strømmetjenesten NRK TV

NRK TV – strømmetjenesten alle elsker

Ved å bruke inkluderende design i alt de gjør, har NRK utviklet en strømmetjeneste i verdensklasse som gjør det mulig for alle å nyte godt av NRKs svært omfattende programkatalog. 

Vision of The Fjords

Vision in sunset

Sightseeingbåten «Vision of the Fjords» kombinerer inkluderende design og bærekraft for å sette en ny standard for passasjertransport til sjøs.