Hopp til hovedinnhold
Meny

Inkluderende design: mennesker i sentrum av innovasjon

Denne nettressursen er utviklet for å vise hvordan inkluderende design kan benyttes som en strategi for nyskaping og utvikling av mer brukervennlige produkter, tjenester, digitale løsninger og omgivelser.

Du finner blant annet eksempler på forbildeprosjekter med detaljerte beskrivelser av hvordan de har jobbet med inkluderende design og verktøy og metoder som kan hjelpe deg på vei med å ta i bruk inkluderende design i 

Vil du lære mer? 

DOGA jobber på flere områder for å fremme verdien av å bruke inkluderende design strategisk.

Innovasjonsprisen for inkluderende design

Hvert tredje år deler DOGA ut Innovasjonsprisen for inkluderende design. Vinnerprosjekter favner over en stor bredde av designdisipliner og sektorer innen privat næringsliv og offentlige virksomheter. Alle er forbildeprosjekter på sine områder og det kan være nyttig åla seg inspirere av hvordan disse jobber med inkludering og mangfold.

Les mer om Innovasjonsprisen for inkluderende design

DOGAs designstøtte

Ønsker dere å utvikle en inkluderende designstrategi eller et nytt produkt, tjeneste, visuell kommunikasjon, digital løsning eller bygde omgivelser til forbedring og forenkling for et mangfold av mennesker? DOGA deler ut støtte til inkluderende designprosjekter, og årets søknad åpner 12. august.

Les mer om designstøtte til inkluderende design

Boken Innovating with People

I boken Innovating with People får du vite hvordan du bruker inkluderende design for å skaffe deg et konkurransefortrinn, og hvordan du kan komme deg inn på flere og nye markeder ved å forstå kundene din bedre.

Les mer om boken Innovating with people

Relevante artikler

Hvor inkluderende er din bedrift?

Visste du at det å ta hensyn til mangfold, likeverd og inkludering, også i produktene og tjenestene bedriften leverer, kan gi konkurransefortrinn? Her finner du et verktøy du kan bruke for å kartlegge hvordan din bedrift ligger an på dette området, hva dere kan bli bedre på og hvordan.

Vipps mobilbetaling

Vipps – tjenesten som forenkler hverdagen vår

Den mobile betalingsløsningen Vipps har revolusjonert måten vi betaler for ting på ved å være enkel å bruke uansett teknisk eller økonomisk kunnskapsnivå, språkforståelse, funksjonsevne, kognitive evner eller livssituasjon.

Strømmetjenesten NRK TV

NRK TV – strømmetjenesten alle elsker

Ved å bruke inkluderende design i alt de gjør, har NRK utviklet en strømmetjeneste i verdensklasse som gjør det mulig for alle å nyte godt av NRKs svært omfattende programkatalog.