Mottakere av DOGA-merket
DOGA-merket har en historie som går mer enn 60 år tilbake i tid, og alle mottakere får en plass i norsk design- og arkitekturhistorie. Her finner du oversikt over alle prosjektene som er tildelt DOGA-merket fra 2017 til i dag.

Bygg- og anleggsbransjen har store miljø- og klimautfordringer, og aktørene i bransjen sliter med å oppfylle kravene til rapportering og miljøsertifisering. Nå får de hjelp av den nye tjenesten init.
Hjelper byggebransjen å bli klimasmart

Jørn og Inger Ussing Larsen har i mange år ivret for økologisk jordbruk og gjeninnføring av gamle nordiske korntyper. Med hjelp av Reiulf Ramstad Arkitekter, har de nå fått reist et opplevelsessenter for korn, matkultur og aktiviteter.
Norsk arkitektur beriker dansk kornlandskap

Både leietakerne og utbyggerne ønsket seg et toppmoderne hus med sjel og høy arkitektonisk kvalitet. Det har de fått i to bygårder fra 1880-tallet.
Foregangsprosjekt i Skippergata

Et kvartal i Asker sentrum er bygd ut med leiligheter og forretningslokaler som har fått en organisk form. Det skaper luftige byrom med mange kvaliteter.
Sympatisk fortetting viser vei i Asker

Brendeland & Kristoffersen arkitekter i Trondheim har designet et byrom for en ikke-eksisterende bydel i Lund.
Når byutvikling starter med Hage

På et vakkert kubbegulv laget av treavfall, tas neste skritt på reisen til en sirkulær byggebransje.
Fra avkapp til vakre gulv

Miljødirektoratet ønsker å gjøre nasjonalparkene våre mer tilgjengelige. Nå har vi fått et anlegg som åpner Jotunheimen for personer med nedsatt funksjonsevne, og som glir elegant inn i høyfjellsnaturen.
Landskapsarkitektur åpner fjellheimen for alle

Langhus er blitt bygd på Lista og Jæren i mer enn tusen år. Arkitektene i Stiv Kuling videreførte denne tradisjonen da de tegnet et moderne langhus som er fjøs, feriehus og formidlingssted på en gang.
Gjenreiser langhuset for folk og fe

Den tradisjonsrike Grimstad-bedriften Skarpnes har alliert seg med en tysk solcelleprodusent for å levere tak som sparer belastningen på både lommeboken og strømnettet.
Taksteinen som produserer strøm

Film- og teaterhuset Vega scene har markert seg kraftig siden åpningen i 2018 – i bybildet, i kulturlivet og i folks bevissthet.
Vega scene – det ujålete kulturhuset

Til tross for høy kulturhistorisk verdi var Festiviteten i Larvik lenge preget av forfall. I dag er forsamlingshuset et stjerneeksempel på verdiskapende gjenbruk og vern.
Fra forfall til stolthet i Larvik

I skogen på Magnor har Vestre bygget det de kaller verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Arkitektene i BIG delte byggherrens ambisjon om å skape noe ydmykt spektakulært.
Møbelfabrikken som vokser ut av furuskogen

På samme kveld kan det være rockekonsert, diktlesing og utstillingsåpning i Kulturhuset i Bergen. Hvordan kan én visuell identitet kommunisere det hele?
Kulturhus med wow-effekt

Da koronapandemien rammet Norge i 2020, manglet kommunene et godt verktøy for smittesporing. En kommunelege så behovet, kastet seg rundt og innledet et samarbeid med utviklere og designere.
Pandemitiltak utviklet i rekordfart

Lav kroppstemperatur er en høy risikofaktor ved redningsoperasjoner. Thermosaver gjør det lettere å håndtere nedkjølte pasienter på riktig måte. Det bidrar til å redde liv.
Forskningssamarbeid redder nedkjølte pasienter

Oslo Lysverkers hovedkontor fra 1931 har gjenoppstått som Sommerro hotell. Merkevare- og identitetsarbeidet handlet like mye om kulturhistorie som overnatting og servering.
Oslos nye nabolagshotell gløder av lys, kraft og varme

Har du løftet vektstang i et treningsstudio, vet du at det er viktig at vektskivene ikke sklir av. En ny norsk innovasjon gjør vektløfting tryggere og morsommere.
Et løft for verdens vektløftere

Norske designere har lenge kommet i skyggen av kollegaene i nabolandene våre. En lavmælt, men ambisiøs bokserie tar et stort steg i retning av å gjøre norsk formgivning bedre kjent hjemme og ute.