Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965 og er en årlig konkurranse for norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur. Programleder for årets prisutdeling er Jenny Skavlan. 

– Jeg gleder meg til å dele ut DOGA-merketEtter et litt deprimerende pandemipreget år, skal det bli deilig med litt fremtidsoptimisme. Den kreativiteten og skaperkraften som vi skal vise frem, gir virkelig grunn til det. Vinnerprosjektene er ikke bare nydelige, vakre og imponerende, de viser også at bærekraft ikke er en uoppnåelig drøm, men mulig å få til i praksis. Jeg som til daglig jobber med design, innovasjon og bærekraft synes det har vært utrolig inspirerende å lære om prosjektene som får DOGA-merket, sier Skavlan. 

Lover en inspirerende og underholdende festsending 

Vanligvis foregår prisutdelingen på DOGA-huset i Oslo. På grunn av korona-pandemien er ikke det mulig i år. Arrangementet sendes i stedet fra doga.no og DOGAs Facebook-side. Det er gratis og åpent for absolutt alle! 

– Hele Norge er invitert når vi presenterer vinnerprosjektene og menneskene som står bak. Vi lover en inspirerende og underholdende festsending som viser frem det beste av norsk design og arkitektur fra det siste året, sier DOGAs administrerende direktør Tor Inge Hjemdal. 

Meld deg på arrangementet her

Grundig juryprosess 

Juryen for DOGA-merket består av ledende fagfolk på tvers av design- og arkitekturfeltet, sammen med representanter fra næringsliv og offentlig sektor og eksperter på bærekraftJuryen ledes av arkitekt Jan Erik Rossow. Les mer om årets jury her  

Det varierer fra år til år hvor mange priser som deles, ut, men det deles hvert år ut priser i disse tre kategoriene: 

  • DOGA-merket for design og arkitektur. Gis til etablerte virksomheter som skaper verdi gjennom fremragende bruk av design og arkitektur. 
  • DOGA-merket nykommerHedrer og synliggjør de beste prosjektene fra studenter og nyetablerte innen design og arkitektur. 
  • DOGA HedersmerketBlant vinnerne av DOGA-merket og DOGA-merket nykommer velges et eller flere til å motta den aller gjeveste utmerkelsen: DOGA Hedersmerket. 

Les mer om arrangementet og prisene >>

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.