Møt juryen for DOGA-merket

Atdhe er utdannet ved Bergen Arkitekthøyskole, og jobber som arkitekt hos Mad arkitekter. Han har erfaring med transformasjon og rehabilitering av eksisterende bygg, og er særlig interessert i arkitektur med sosialt fokus og bygg for fellesskapet.
Hans masteroppgave om sosial bærekraft, transformasjon og stedstilpasset byutvikling ble belønnet med utmerkelse ved uteksaminering. Deretter Statsbygg-prisen for fremragende arkitektur i 2017, Aspelin Ramm-prisen i 2018, Europan Studentpris i 2019 og DOGA-merket nykommer i 2020, og er sannsynligvis tidenes mest prisbelønte norske masteroppgave i arkitektur.

Daniel er utdannet ved NMBU og jobber som landskapsarkitekt i bar bakke. Han er også gjesteforeleser og universitetslektor på NMBU, hvor fokuset er visuell formidling og argumentasjon. Han har bidratt med kritikk av anlegg i Arkitektur N og har vært faglig engasjert i en rekke verv, komiteer og utvalg. Daniel jobber med prosjekter i spennet fra overordnede reguleringsplaner ned til design- og detaljprosjektering, og har erfaring med prosjektering av det meste fra bolig og barnehager til større parkprosjekter.

Hedda leder designarmen til Snøhetta. Hun er utdannet designer (siv.ing) fra NTNU og Aalto University (Helsinki). Hennes sweet spot er der analytisk forståelse møter kreativ kraft. Der konseptuell tydelighet møter det frie, overraskende. Når løsningene både utfordrer og beriker – flytter deg litt. Hedda har vært ansvarlig rådgiver for markante prosjekter de siste årene, i konsern og bransjer med store endringer, både i Norge og internasjonalt. Hun er også publisert poet.

Helle Moen is the regional director of EGGS Design Trondheim and an angel investor who strongly believes in diversity and inclusiveness as keys to innovation. As part of the DOGA award jury, she is the expert on ecomonic sustainability.
Having gone from R&D in marine technology via international business development, MedTech startup, and venture capital, Helle has seen and used many different tools and methods to increase innovation and build successful ventures. But when she realized what design methods can be used for, she wanted to be a part of that – and she will share this experience with you.
Helle holds a Master of Science from NTNU and a Master of Technology Management from NTNU/NHH/the National University of Singapore and holds several board positions.

Inge Hareide er arkitekt og CEO i KIMA arkitektur, som han var med å starte i 2008. Kontoret etablerte seg tidlig som toneangivende innen gjenbruk og transformasjon av komplekse og verneverdige omgivelser.
Med prosjekter som Gyldendalhuset, Sentralen, Telegrafbygningen og Tollbodene har Hareide høy og bred kompetanse innen gjenbruk, transformasjon og bærekraft.

Katrine jobber som landskapsarkitekt i Lala Tøyen og har en master i landskapsarkitektur fra NMBU. Hun har erfaring innen ulike deler av landskapsarkitekturfaget. Til daglig jobber hun med store og små landskapsprosjekter – flere av dem har hun ledet fra idé til ferdig resultat. Medvirkning og forståelse for brukernes behov danner grunnlaget for konsept og form. I alle Katrines prosjekter er det fokus på holdbar bruk av vegetasjon og materialer, stedegne arter eller revegetering, lokal overvannshåndtering og vern og styrking av biologisk mangfold. Hun har også en oppriktig omsorg for folks hverdagslandskap og barns oppvekstmiljø. .

Mads er partner og gründer i Æra, og bruker mye av tiden sin på åpne og strategiske innovasjonsprosjekter der mange aktører skal skape sammen og kompleksitetsgraden er høy. Han er initiativtaker til det tverrsektorielle innovasjonsprogrammet Floke, som skaper innovasjonsmuligheter ut av samfunnets største utfordringer, og ble høsten 2018 nominert til Nordisk Råds Miljøpris.
Mads har lang og bred erfaring som innovasjonsrådgiver og forretningsarkitekt for de mange større merkevarene i Norge, blant annet Varner-gruppen, Ruter, TINE, Norsk Gjenvinning, Nortura, Hafslund, AF-Gruppen.
Mads er Kaospilot og sertifisert Improve Consultant av EU, Design Thinker av IDEO og han har en kombinert bakgrunn fra både økonomi og psykologistudier. Mads holder jevnlig foredrag om hvordan bærekraft skaper konkurransekraft.

Interiørarkitekt og møbeldesigner hos Arkitektskap AS siden 2017. Har sin mastergrad i Design fra Kunsthøgskolen i Oslo, men jobber hovedsakelig med arkitektur og spesielt vernede bygg i dag. Med en irakisk bakgrunn er begrepet Third Culture Kid (TCK) midtpunktet i det Maisam jobber med. Søken etter tilhørighet skjer i prosjekter hun deltar i, det være seg arkitektur, design, film scenografi /cast, kunst og podcast.

Marc er Lead Designer og merkevarespesialist i Knowit. Han har vært med å bygge merkevarer for en rekke norske og internasjonale selskaper og organisasjoner i over 25 år. Marc kommer opprinnelig fra Montreal, Canada og er utdannet ved Ontario College of Art & Design i Toronto. Han har jobbet i Creuna de siste 15 årene inntil selskapet nylig ble kjøpt opp av Knowit. Marcs særlige styrke er å koble sammen konsepter med strategi og tilføre sin lidenskap for håndverket.
For sitt arbeid innen visuell identitet og branding har Marc vunnet over 80 norske og internasjonale designpriser. Han har også sittet i juryen i ADC Awards 2019, og D&AD Awards 2021.

Monica Fossnes Petersson er avdelingsdirektør for Innsikt og innovasjon i KS. Avdelingen har bl.a. ansvar for KS' interessepolitiske arbeid innenfor innovasjon og forskning, FoU-porteføljen, programmene KS Partnerskap for radikal innovasjon og Finn EU, satsingen KSF (Kommunenes strategiske forskningsorgan), analyse og statistikk samt utvikling av innovasjonsverktøy for KS' medlemmer.

Siri Selnæs er kreativ leder og partner i Tank Design Trondheim og har mer enn 20 års erfaring fra ulike designmiljøer. Hun ble i sin tid uteksaminert fra Parsons School of Design i New York og startet karrieren som grafisk designer i Paris, før hun i 1999 returnerte til Norge og Oslo. De siste seks årene har hun hatt suksess med oppstart og oppbygging av Tank Designs Trondheimskontor. Siri har vunnet en rekke priser, inkludert Visuelt, Merket for god design, Gullblyanten og Årets vakreste bøker – og i 2022 var hun og Tank Trondheim nominert i ADC Annual Awards med hele tre jobber.
Siri er særlig opptatt av å koble innsikt og strategi med kreativitet og kompromissløst håndverk. Hun er overbevist om at god design gjør noe positivt for folk i hverdagen – og for samfunnet vårt som helhet.

Sondre er grunnlegger av det Oslo baserte industridesign firmaet Frost Produkt som han har drevet med broren Jann siden 2002, da de var med å sette norsk design på agendaen igjen. Han har bakgrunn som produktdesigner fra Central St Martins med påfyll innen innovasjons og maredsføringsfag fra BI.
Gjennom Frost Produkt så har Sondre jobbet med å utvikle varierte prosjekter som blant annet bysykkelsystem, videokonferanse, emballasje, kontorstoler, pantesystem, lamper, interiørobjekter og har erfaring med hele designprosessen fra å forstå brukerenes behov – kreative prosessen - produksjon – og til produktene når sluttbrukeren. De har fra starten i 2002 vært opptatt av å bidra med positive, bærekraftige og helhetlige produkter og løsninger.

Alva Brosten jobber med kostymer og styling i film, TV og teater, i tillegg til annet kommersielt arbeid. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har en dyp interesse for design, kostymer og kunst, og dette er med og definerer arbeidene hennes. Hun er detaljorientert, med forståelse for sammenhengen mellom alle aspekter ved en produksjon, enten det gjelder en kampanje, musikk eller TV. I 2019 mottok hun en pris for kostymene sine på Gullbranson.

Axel Enqvist har en mastergrad i klesdesign fra Kunsthøyskolen i Oslo, og har siden uteksamineringen i 2017 jobbet med sitt eget designstudio og som ansatt i forskjellige kles- og tekstilbedrifter. I dag jobber han som klesdesigner i Bergans og arbeider med sin egen praksis under navnet A. E. Studio.
Nøkkelbegrepene i arbeidene hans er funksjonalitet og bærekraft, og spesielt hvordan krysspunktet mellom disse to uttrykker seg i klær og tekstile prosesser.
Gjennom sin egen praksis har han bidratt til en rekke prosjekter og samarbeid med fokus på alt fra scenekostyme og scenografi til klesproduksjon i større og mindre skalaer.
I 2018 vant MA-kolleksjonen hans designkonkurransen Designers’ Nest under moteuken i København.

Eli Grønn er partner og faglig leder i urbanisme hos Dyrvik Arkitekter AS. Hun er utdannet arkitekt fra NTNU (2007) og har en master i urbanisme fra ETSAB Barcelona (2012). Hun har internasjonal erfaring gjennom jobb og studier. Eli er en engasjert fagperson med nøkkelkompetanse innenfor by og stedsutvikling med spesielt fokus på byrom, mobilitet og forbindelser. Hun har sterk interesse for urbane transformasjonsprosesser og sammenhenger mellom tiltak og virkning i byen.

Gunnar Eidsvik Tvedt er utdannet industridesigner ved NTNU, og har siden 2018 drevet studioet Brave New Lines sammen med Marius Angell Søvik. Sammen har de jobbet med ulike prosjekter innen møbel og interiør, og stilt ut ved en rekke anledninger i både inn- og utland. Nylig ble duoen utnevnt som “Årets nykommer” av Bo Bedre.
Gunnar har tidligere blitt tildelt DOGA-merket nykommer for sitt masterprosjekt, som også ble inkludert i 1 av 10 “Most sustainable chairs of the Nordics” av Nordisk ministerråd i 2018. Ved siden av designvirksomheten underviser Gunnar ved Institutt for design, NTNU.

Pål Smitt-Amundsen jobber som kreativ teknolog i Try Apt. Han er utdannet dataingeniør, og har skapt prisvinnende digitale tjenester i over 25 år. Pål har en lidenskap for ny teknologi – og for hvordan den kan gjøre en positiv forskjell i folks liv. Han trives veldig god med å formidle teknologi i en kreativ kontekst som foredragsholder, bidra til konseptutvikling med teknologiske byggeklosser eller selv kose seg med å kode innovative løsninger.