Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Bli kjent med flere av våre ansatte i Sommer på DOGA.

Hvem er du, og hva gjør du i DOGA? 

– Jeg har jobbet som designer og kreativ leder hele mitt yrkesaktive liv. I DOGA er jeg seniorrådgiver for design og en del av satsningsområdet Offentlig system- og tjenesteinnovasjon. Vi ser at samfunnsutfordringene blir stadig mer sammensatte og krever nye tilnærminger. Vi jobber for å bidra til å løse utfordringene med en menneskeorientert tilnærming og med design som verktøy. 

Hva liker du best med jobben din? 

– Det spennende med å jobbe i DOGA er at jeg kan jobbe systematisk med å utvide bruken av design i utviklingen av offentlig sektor. Det gir meg en følelse av å bidra med noe som er viktig for samfunnet – på et fagområde jeg har et lidenskapelig forhold til.  

 Vi er inne i en omstillingsfase. Store samfunnsutfordringer krever at vi jobber på en annen måte. Og det er her design kommer inn. Design er en prosess for nyskaping, som setter innbyggerne i sentrum for utviklingen. Det er en systematisk prosess for samarbeid der vi bruker hverandres styrker, fag og perspektiver for å belyse alle sider og se hele bildet. Samarbeidet skaper flere, rikere og mer gjennomtenkte ideer, fordi det har en annen tilnærming til fastlåste floker.  

kaviarfrabrikken-utsik
Lofoten byr på fantastiske naturopplevelser.
Foto: Tone Bergan
kaviarfrabrikken
Tone anbefaler et besøk på Kaviarfabrikken, et moderne galleri i Henningsvær.
Foto: Tone Bergan

Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2021? 

– Jeg har fulgt designfagets utvikling gjennom 30 år, og det har vært en fantastisk reise. I dag er design viktigere enn noen gang. Designdrevet offentlig innovasjon i Norge har kommet langt. Vi ligger faktisk helt i front internasjonalt. 

Hva er norsk design og arkitekturs best bevarte hemmelighet? 

– Det er fortsatt hemmelig en liten stund til. Men om du har lyst til å lære hvordan du kan teste design i innovasjonsarbeid, er det bare å følge med! I løpet av høsten lanserer vi nemlig et lite introkurs til design som alle kan laste ned og teste. Og det kommer til å være gratis! Etter hvert kommer det også praksiskurs for dem som blir bitt av basillen.

Beste reisetips i Norge i sommer for design- og arkitekturinteresserte? 

– Jeg var i Lofoten i fjor sommer, og det kan virkelig anbefales! Innimellom fantastiske fjellopplevelser er Kaviarfabrikken, et moderne galleri i Henningsvær, verdt et besøk. I sommer viser de arbeider av den kinesiske kunstneren Ai Weiwei! Et lite galleri med store vyer. 

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.