Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

I sommer kan du bli bedre kjent med noen av oss som jobber i DOGA og få høre våre beste reisetips i Sommer på DOGA. I dag er det administrerende direktør, Tor Inge Hjemdal, sin tur.

Hvem er du, og hva gjør du i DOGA? 

– Jeg er utdannet arkitekt med etterutdanning innen urbanisme, innovasjon og ledelse. Jeg er administrerende direktør på DOGA og ansvarlig for at vi gjør det vi må, skal og kan. Og ved bruk av design og arkitektur, sikre at omstillingen av Norge blir slik vi hadde sett for oss – og enda mer.  

Hva liker du best med jobben din? 

– Det jeg liker aller best er å se at nesten alt er mulig – at fagene våre fungerer så godt og har så stor påvirkning på mennesker. Andre ting jeg liker er å kontinuerlig lære av og snakke med utrolig dyktige medarbeidere og mennesker som drar i samme retning og vil skape den fremtiden vi ønsker oss – sammen. Det er mange som kan og vil mye, og det er veldig inspirerende.  

Byreparasjon har skapt liv i hjertet av Fredrikstad
Tor Inges reisetips til arkitekturinteresserte turister er Nygaardsplassen i Fredrikstad. Byreparasjonen mottok DOGA-merket tidligere i år.
Foto: Simon Øien
Moholt Bibliotek
Vinner av DOGA Hedersmerket, Moholt 50I50, viser vei til bærekraft og riktig materialbruk , ifølge Tor Inge.
Foto: MDH Arkitekter

Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2021? 

– Norsk design og arkitektur er svært langt fremme på mange områder. Det fikk vi en rekke eksempler på når vi tidligere i år delte ut DOGA-merket. Kristian Augusts gate 13 viser oss mulighetene i gjenbruk og sirkularitet, Moholt 50I50 viser vei til bærekraft og riktig materialbruk og Remarkable hva som er mulig om du setter brukeren i sentrum og prioriterer riktig. Den internasjonale oppmerksomheten norsk design og arkitektur får er fullt fortjent, der vi gjør oss bemerket på blant annet bærekraft og inkludering. 

Beste reisetips i Norge i sommer for design- og arkitekturinteresserte? 

– Mange skal vel feriere i Norge i sommer og da står design og arkitekturopplevelsene i kø. Det er mulig å få med seg undervannsrestauranten Under i Lindesnes, rehabiliteringsprosjektet for byantikvaren i Bergen eller byreparasjon på Nygaardsplassen i Fredrikstad. Her er det mye å glede se over og la seg inspirere av.  

reMarkable 2
Remarkable viser med Remarkable 2 hva som er mulig om du setter brukeren i sentrum og prioriterer riktig. De vant DOGA Hedersmerket tidligere i år.
Foto: Susann Dalfjord

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.