Stimulab-dagen 2024: Ta steget fra planer og strategier til virkeligheten!

Digitaliseringsdirektoratet og DOGA inviterer til en dag fylt med innsikt og erfaringer fra nyskapende offentlige innovasjonsprosjekter. Bli med og lær hvordan du kan håndtere komplekse problemer og finne konkrete løsninger som fungerer i praksis. 

Hvor

DOGAs nye lokaler, Nedre Vollgate 4, Oslo

Arrangementet strømmes

Dato
31. oktober 2024
Tid
Kl. 9.00 - 11.30
Pris
Gratis

Se Stimulab-dagen direkte her:

Om arrangementet

Offentlig sektor møter i økende grad ustrukturerte og komplekse problemer som ikke kan forutsees eller planlegges for i sin helhet med tradisjonell planlegging og styring. Slike problemer utfordrer dagens lineære logikk og etablerte standarder for prosjektutvikling, og de fleste mangler kompetanse og praktisk erfaring på området.  

Med støtte fra Stimulab får offentlige virksomheter hjelp til å komme i gang med å løse komplekse problemer. På seminaret får du høre om hvordan det oppleves å jobbe brukerorientert og iterativt, med vekt på eksperimentering, testing og samskaping og hvordan man med tverrfaglige team utvikler nye løsninger gjennom å utforske problemene.  

Stimulab er en ordning som stimulerer til å utvikle brukerrettede løsninger der teknologi er en del av løsningen og tverrfaglige team og design er hovedtilnærmingen. Slik har ordningen siden 2016 vært en pådriver for erfaringsbasert kunnskapsutvikling, metodeutvikling og nye samarbeid – som har resultert i bedre tjenester, prosesser og organisering. 

Meld deg på Stimulab-dagen 2024 og

  • lær av de beste: Hør fra eksperter og ledere som har lykkes med brukerorienterte arbeidsmetoder.
  • få praktisk innsikt: Oppdag hvordan tverrfaglige team kan utvikle nye løsninger gjennom eksperimentering, testing og samskaping.
  • utvid ditt nettverk: Møt andre som brenner for offentlig innovasjon og ønsker å fornye og utvikle offentlige tjenester for fremtiden.

Program

08.30: Kaffe og enkel servering

09.00: Velkommen v/konferansier Martin Henriksen, leder for kommunikasjon i DOGA

Innledning v/Karianne Tung, digitaliserings- og forvaltningsminister 

Sette oppdrag og rigg: Hvordan etablere og komme i gang med samarbeid mellom flere?
I prosjektet «En trygg og forutsigbar overgang fra fengsel til et selvstendig liv i frihet» jobber fem virksomheter med å skape felles løsninger for å tette glippsoner i overgangen fra fengsel til frihet.

Hildegunn Vollset, prosjekteier og avdelingsdirektør i Kriminalomsorgsdirektoratet, sammen med Stimulab-teamet.

Drive utvikling: Hvordan finne løsninger du ikke kan forestille deg?
I prosjektet «Tiltaksoppfølging for voldsutsatte sårbare voksne» har de utviklet løsninger de aldri kunne ha sett for seg da de startet. 

Hør erfaringene til John Ingvard Kristiansen, prosjektleder og seniorrådgiver i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og designer Hanna Øfsti fra Eggs Design, leverandør i prosjektet og Hege Nilssen, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Drive utvikling: Hvordan forstå brukere, barrierer og muligheter sammen?
Kan matservering i barnehagen løses på en måte som ikke kommer i veien for nærhet med barna og andre pedagogiske krav? Det har de forsøkt å finne ut av i prosjektet «Sunn og bærekraftig mat i barnehagen uten stress for personalet».

Anita Åsvang, prosjektleder og enhetsleder i Hårstadmarka barnehage i Trondheim og Øyvind Grønlie fra Comte design, leverandør i prosjektet.

Implementere og realisere: Hvordan skape en ny felles virkelighet?
Når sykehus og kommuner ikke samarbeider godt nok, går dette ut over de mest sårbare pasientene. Øyane-modellen er en ny måte å organisere seg på for å levere sammenhengende helse- og velferdstjenester med utgangspunkt i reelle brukerbehov. 

Trude Senneseth, psykologspesialist/programansvarlig Samskaping i Vest, Haukeland universitetssjukehus og prosjektleder for Stimulab-prosjektet «Pasientens helseteneste i eit helsefellesskap».

Hvilken betydning har Stimulab hatt for digitaliseringen?
I arbeidet med digitalisering er det ikke tilstrekkelig med klassiske metoder for programvareutvikling, fordi problemene er for komplekse og uoversiktlige. På dette området har Stimulab bidratt med nye metoder og tilnærminger. 

Magnus Li, postdoktor, Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo

Hvilke refleksjoner gjør vi oss nå? 
Frode Danielsen, direktør i Digitaliseringsdirektoratet og Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA i samtale med konferansier Martin Henriksen

11.30: Takk for i dag!

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.