Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter
Gunnar Ridderstrøm, Førsteamanuensis, Fakultet for landskap og samfunn, Institutt for by- og regionplanlegging,NMBU. Portrettbilde, i bakgrunnen grønne trær.

Gunnar Ridderstrøm, førsteamanuensis, Fakultet for landskap og samfunn, Institutt for by- og regionplanlegging ved NMBU leder konferansen Medvirkningssirkuset på DOGA 15. juni.

Foto: Tania Ripoll

Gratulerer med ny tittel som sirkusdirektør. Kan du fortelle hvorfor dere har valgt å kalle konferansen for Medvirkningssirkuset?
– Takk, å være sirkusdirektør har jo vært en drøm siden jeg var liten! Medvirkning består i dag av mange aktører med svært høy kompetanse innenfor sitt felt, men også med litt ulik innfallsvinkel til hvordan medvirkning kan og bør gjennomføres.

– For noen kan det være uklart hvilken nytte medvirkning har, og hvilken rolle den har i en planprosess. Da kan det se litt ut som et sirkus: Imponerende prestasjoner, men uten noen logisk sammenheng. Vi ønsker å skape den sammenhengen for de som kommer på konferansen.

Hvem er det dere ønsker skal komme på konferansen?
– Vi ønsker deltagere fra offentlige virksomheter som kommuner, fylkeskommuner, transportetatene og andre som har ansvar for medvirkningsprosesser. Fra praktikere som planlegger og gjennomfører medvirkning, og fra eiendomsutviklere og rådgivere som lager planer.

– I tillegg vil vi gjerne har med interesseorganisasjoner som er involvert i medvirkning, fra å være deltagere til å gi innspill til hvordan medvirkning kan og bør gjennomføres.

Hvorfor bør folk velge å delta på akkurat denne konferansen om medvirkning?
– I denne konferansen blir det en stor bredde av medarrangører. I tillegg til DOGA deltar Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Smartbyene og praktikere innenfor fagfeltet. Det betyr at deltagerne vil få presentert en bredde i medvirkning som få andre konferanser kan skilte med. I tillegg legges det opp til en aktiv deltagelse fra de som kommer på konferansen, ut fra en forståelse for at deltagerne til sammen besitter en fantastisk kunnskap og erfaring som vi ønsker å dele med hverandre.

Hva tenker du deltakerne tar med seg hjem til sine ulike arbeidssteder, -oppgaver og prosjekter etter konferansen?
– Med denne konferansen ønsker vi å bidra til en sterkere kultur for medvirkning, og vi har lagt opp konferansen slik at deltagerne får både kunnskap, innsikt og inspirasjon tilbake til egen hverdag. Deltagerne vil få med seg en forståelse for bredden i tilnærminger til medvirkning, en oversikt over viktige problemstillinger og inspirasjon til å utvikle fagfeltet videre.

I tillegg håper vi deltagerne møter andre som er interessert i temaet og kan knytte nye kontakter på tvers av organisasjoner og etater. Vi oppfordrer alle som er interesserte i og nysgjerrige på hva medvirkning kan bidra til i planprosesser til å delta!

Les mer om konferansen og meld deg på

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.