Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Rapporter og caser

Fra sentrumsdød til sentrumsglød!

Sentrumsdød oppgis fremdeles som en av de største utfordringene norske kommuner står ovenfor. Gjennom prosjektet Levende lokaler har DOGA arbeidet sammen med pilotkommunene Arendal, Lærdal og Tromsø, for å finne nye løsninger for framtidens bysentrum. Etter to år med eksperimentering og jobbing er målet nådd: alle lokalene er fylt.

De synlige resultatene taler for seg. Prosjektet har imidlertid ikke bare vekket liv i lokaler, men også i mennesker, ideer og investeringslyst. Levende lokaler har ristet sammen nye aktører, og utfordret og utvidet bruken av sentrum. Det har gitt impulser til by- og stedsutvikling i videre forstand, og ringvirkningene kan spores både lokalt, regionalt og nasjonalt. Prosjektet har gitt varige effekter for både kommune, innbyggere og næringsliv.

Forskningsrapport, utstilling og veileder

Kunnskapen og resultatene fra prosjektet er samlet i en forskningsrapport utarbeidet av By- og regionforskningsinstituttet (NIBR).

DOGA har i samarbeid med kuratorene fra Eriksen Skajaa arkitekter bearbeidet innholdet i forskningsrapporten for å formidle det på en lettfattelig måte gjennom utstillingen «Levende lokaler – fra sentrumsdød til sentrumsglød». Med utstillingen følger en veileder med praktiske råd og tips.

Med dette ønsker vi å gi deg både forskningsbasert kunnskap, inspirasjon og verktøy til å gjøre det samme!

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.