Inkluderende arkitektur i praksis: Mjøsparken og Ruten bypark

Velkommen til frokostseminar og bli kjent med to inspirerende prosjekter som har resultert i en mangfoldig folkepark og en levende bypark. Mjøsparken i Brumunddal og Ruten bypark i Sandnes er resultatet av to kommuner med store visjoner i tett samarbeid med arkitekter og landskapsarkitekter, til inspirasjon for mange.  

Dekorativt
Foto: DOGA
Hvor

DOGA, Hausmanns gate 16, Oslo

Arrangementet strømmes

Dato
19. juni 2024
Tid
Kl. 9.00 - 11.00
Pris
Gratis

Dette frokostseminaret er det sjette i en serie av seks hvor vi løfter frem vinnere av Innovasjonsprisen for inkluderende design.  

Tekstet opptak av foredragene publiseres her i etterkant av seminaret 

Her kan du lese mer om Innovasjonsprisen for inkluderende design og årets vinnere >> 

Arrangementet er i samarbeid med Norske arkitekters landsforbund og  Norske landskapsarkitekters forening
 

Mjøsparken – folkeparken som rommer alle 

Ringsaker kommune satte i gang et prosjekt med store visjoner: å gjøre et forurenset stykke restareal om til en mangfoldig park som favner alle aldre og interesser.

Resultatet er et fritids- og rekreasjonsområde som overgår alle forventninger for innbyggere og tilreisende. På oppdrag fra Ringsaker kommune har Norconsult, Østengen & Bergo og Betongpark skapt en folkepark med spesiell vekt på ulike aktivitetssoner – på land og langs vannet – for den fulle bredden av befolkningen, og tilreisende.  

Se vinnercase Mjøsparken - folkeparken som rommer alle 

Oversiktsbilde over en park i og ved vannet.

Bedre folkehelse har vært et av målene med Mjøsparken, og det er nå mulig i vakre, trygge og universelt utformede omgivelser. 

Foto: Ringsaker kommune

Ruten – fra parkeringsplasser til aktiv bypark 

Ruten bypark er en  solskinnshistorie fra en regnfull region. På innbyggernes premisser har Sandnes fått en urban bypark for alle – bokstavelig talt et lysende ikon for inlkudering.  

Ruten er et viktig byfornyelsesprosjekt og aktivt brukt av befolkningen. Ved å la ungdommen og den øvrige befolkningen medvirke i prosessen, og ved å ta innspillene deres på alvor, har Ruten bypark blitt en trygg og frodig identitetsmarkør for mangfoldet i byen. Byparken skifter mellom eksplosiv aktivitet og rolig pusterom.  

Se vinnercase Ruten – fra parkeringsplasser til aktiv bypark 

Et stort, bølgende, rundt tak, åpent i midten, over en steinlagt plass med bed og beplantning. .

Med Ruten bypark har Sandnes skapt et demokratisk og inkluderende samlingspunkt som på en omtenksom og sømløs måte favner hele spekteret av byens brukere og behov. 

Foto: Floire Daube/Spacegroup

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.