Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Norwegian Presence: Norsk møbel og interiør i Milano

Haugen/Zohar Arkitekter er et prisvinnende arkitektkontor med base i Oslo. Kontoret er ledet av sivilarkitektene Marit Justine Haugen og Dan Zohar.

–  Festen er over!  Fokus på reduksjon av CO2-utslipp og materialinnovasjon må være i høysetet i alle bransjer. Det blir interessant å ta et dypdykk sammen med norske designere og se på materialer som aluminium, stein, tre og papir og ikke minst sette norsk sirkulær design på verdenskartet gjennom en innholdsrik og tankevekkende utstilling, sier Marit Justine Haugen. 

Klimavennlige

Haugen/Zohar Arkitekter ble etablert i 2008, og har markert seg både i nasjonale og internasjonale arkitektur- og kunstkonkurranser, prisvinnende prosjekter, publikasjoner og undervisning. Kontoret definerer sin praksis i grenseland mellom arkitektur, kunst og funksjon, med vekt på en klimavennlig og bærekraftig tilnærming til materialer, byggeri og brukere.

– ­Vi er begeistret over at vi har fått med Haugen/Zohar på laget. De bringer inn verdifulle perspektiver og en unik kompetanse på sirkulære prosesser og klimavennlig byggeri. Dette vil ta utstillingen til nye høyder, og ikke minst skape en bærekraftig ramme rundt neste års utstillere, noe som vil styrke norsk design, mener Benedicte Sunde, prosjektleder for Norwegian Presence.

Om Norwegian Presence

Milano Design Week (Salone del Mobile) er regnet som verdens viktigste arena for design. Den norske fellesutstillingen Norwegian Presence har vært vist ved denne arenaen siden 2015. Målet er å gjøre norsk design og kunsthåndverk kjent i utlandet, og å øke konkurransekraften for norsk designindustri både nasjonalt og internasjonalt. Utstillingen er et samarbeid mellom DOGA, Klubben og Norwegian Crafts, og Utenriksdepartementet er en av de viktigste økonomiske bidragsyterne.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: