Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Norwegian Presence: Norsk møbel og interiør i Milano

Til stede i Milano siden 2015

Milano Design Week (Salone del Mobile) er regnet som verdens viktigste arena for design. Den første Norwegian Presence-utstillingen ble vist under designuken i 2015, og var et samarbeid mellom Norwegian Crafts, Klubben, Jotun og Norwegian Icons.

Det har blitt arrangert fem Norwegian Presence-utstillinger: 

  • 2015: Norwegian Presence
  • 2016: Structure
  • 2017: Everything is connected
  • 2018: Norwegian Presence
  • 2019: JOIN by Norwegian Presence

Siden 2016 har DOGA samarbeidet med Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge om en langsiktig satsing på internasjonalisering av norsk interiør- og møbeldesign og kunsthåndverk, først og fremst gjennom en koordinert deltagelse i Milano. Målet var å bygge kjennskap til norsk design og kunsthåndverk i utlandet og å øke konkurransekraften både nasjonalt og internasjonalt.

DOGA gikk som følge av dette inn som samarbeidspartner i Norwegian Presence-utstillingen og med Utenriksdepartementet som en av de viktigste økonomiske bidragsyterne. Dagens samarbeidspartnere er DOGA, Klubben og Norwegian Crafts, og DOGA er eier av prosjektet. 


Bidrar til verdiskaping

Tilstedeværelsen har også bidratt til at norske designere og kunsthåndverkerne har fått nye muligheter både her hjemme og i utlandet. Det er stadig flere attraktive produsenter som besøker utstillingen og som viser interesse for de norske prototypene, eksempelvis Menu, Bolia, NewWorks, Eumenes, Magnor, Røros Tweed, Abstracta, Mitja og Northern. Flere av designerne har fått sine prototyper satt i produksjon.

Prosjektet skal også bidra til verdiskaping i Norge. For å oppnå dette, må norsk produksjon og ferdigvareindustri styrkes. Milanoprosjeket kobler norske designere og norske produsenter tettere sammen, og fra 2018 har også produsenter deltatt i utstillingen. 

Setter norsk design på verdenskartet

Målrettet arbeid mot internasjonal presse har bidratt til å sette utstillingen og norsk design og kunsthåndverk på verdenskartet. Utstillingen har fått forhåndsomtale, blitt omtalt og anbefalt i toneangivende og ledende magasiner som Dezeen, Dwell, Wallpaper* Magazine og New York Times.

Se alle tidligere utstillinger og les mer på norwegianpresence.no