Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Det er DOGA i samarbeid med Klubben og Norwegian Crafts som står bak utstillingen. Den gjennomføres i samarbeid og med støtte fra Utenriksdepartementet, Hydro, Lundhs, Innovasjon Norge, Norsk Industri, Oslo Design Fair og Visit Norway.

Utstillingen er kuratert av Kråkvik&D’Orazio, og utstillingsdesignet er ved Kristine Bjaadal og Hallgeir Homstvedt.

Designerne og kunsthåndverkerne som er valgt ut til å være med i utstillingen har blitt utfordret til å tolke tittelen JOIN, og la bærekraft være utgangspunkt for arbeidet de skal stille ut.

ALLE FOTO: TRINE HISDAL

Klorofyll Planter System fra Elementa, stolen Varier fra Ekstrem, teppe fra Volver Studios. Gjenstandene skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Varier er en norsk møbelprodusent kjent for høy kvalitet og enkel design. Siden 1970-tallet har Varier skapt ekstraordinære møbler, som stolen 'Ekstrem' designet av Terje Ekstrøm i 1984. 35 år senere fortsetter Ekstrem å begeistre og overraske. Det finnes ikke maken til denne stolen. Her er den vist sammen med 'Klorofyll Planter System' fra Elementa og 'Eik' teppe fra Volver Studios. Varier, Elementa og Volver Studios er tre av syv produsenter som stiller ut på Norwegian Presence.
Foto: Trine Hisdal
Tre vaser i ulik størrelse, en i blått, en i brunt og en i grønt glass. Serien kalles Volume Vases, er designet av Erik Wester og skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Erik Westers serie 'Volume Vases' består av tre vaser i ulike størrelser og proporsjoner, som er blåst i glass i forskjellige farger. Vasene er funksjonelle objekter, med kombinasjonen av tynt og tykt glass som bærende konsept
Foto: Trine Hisdal
Lite ovalt frokostbord i tre, i en gylden beigerosa farge.
Foto: Trine Hisdal
'Join Me' er et kjøkkenbord i tre, behandlet med linolje og linoleum, designet av Marte Frøystad. Bordet er en fornyelse av det lille, uformelle kjøkkenbordet, og er akkurat passe til to personer. Når bordet forlenges forblir understellet statisk, og det ekstra overhenget tir god plass til flere.
En abstrakt tolkning av en stol trukket med fargerikt stoff i blålige, hvite og rustrøde nyanser. Designet av Mijo Studio og skal stilles ut ved den norske fellesutstillingen under Milano Design Week 2019.
'To' er Mijo Studios abstrakte fortolkning av en stol, inspirert av utstillingstittelen JOIN. I pigmentert porebetong, HR-skum og ren bomull, undersøker designerne hvordan konstrastfylte elementer kan smeltes sammen til en ny, konseptuell helhet i grensefeltet mellom kunst, kunsthåndverk og design.
Foto: Trine Hisdal
En smal rektangulær lampe som henger i to lange ledninger festet i hver sin ende av rektangelet. Lampen er laget av aluminium og er design av Stine Aas. Den skal stilles ut ved den norske fellesutstillingen under Milano Design Week 2019.
Stine Aas' Alter-lamper består av en enkel aluminiumsplate, som er hamret for hånd mot en form. Lampen finnes både som vegglampe og pendel. Stine Aas har samarbeidet med Hydro i arbeidet med lampen.
Foto: Trine Hisdal
En lav skuffeseksjon i lyst treverk, med sorte plater oppå. Designet av KnudsenBergHindenes og skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Foto: Trine Hisdal
En lav skuffeseksjon i lyst treverk, med sorte plater oppå. En av skuffene er åpnet, en er tatt helt ut og ligger på gulvet. Designet av KnudsenBergHindenes og skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
'Hive' av KnudsenBergHindenes er et fleksibelt oppbevaringsmøbel i naturlig, svartbeiset heltre eik, med innslag av eloksert aluminium. Møbelet er en kombinasjon av en kommode og en skjenk, og består av selvstendige seksjoner som kan stables og bygges etter behov og ønske. Materialene som er brukt er både resirkulerte og resirkulerbare.
Foto: Trine Hisdal
En benk laget i tre og med aluminium på sidene som armlener og ben i ett stykke. Benken er designet av Form og produsert av Vestre. Skal stilles ut på den norske fellesutstillingen under Milano Design Week.
Benken er fra Vestres nye utemøbelserie 'Folk' designet av Front. Foruten benker, består serien av krakker, bord, avfallsbeholdere og sykkelstativer, produsert i Norge av ekstrudert aluminium. Møbler fra Vestre skal skape en sosial møteplass for besøkende på Norwegian Presence.
Foto: Trine Hisdal. Benk fra Vestres nye utemøbelserie 'Folk', designet av Front.
Skulptur i leire av Anita Hanch-Hansen. Skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
'Struktur av minner' er laget av Anita Hanch-Hansen. Hun arbeider med leire, porselen og andre naturmaterialer som kvist, bark, sand og planter som gir farge og struktur til arbeidene.
Foto: Trine Hisdal
To rundinger av metall med fire små hvite reinsdyrskaller plassert øverst og nederst og på hver side av rundingene. Designet av Maret Anne Sara og Matt Lamberg og skal stilles ut ved den norske fellesutstillingen under Milano Design Week 2019.
Máret Ánne Sara lager smykker av miniatyrhodeskaller i reinsdyrbeinporselen og metall. Verkene som hun skal vise på Norwegian Presence er laget av restmaterialer fra hennes Pile O'Sápmi-prosjekt. Hun samarbeider med den amerikanske kunstneren Matt Lambert.
Foto: Trine Hisdal
Et rundt bord i aluminium, der halve borplaten er brettet opp. Bordet har fått navnet Half Moon Table og er designet av Tron Meyer. Skal stilles ut ved den norske fellesutstillingen under Milano Design Week 2019.
Foto: Trine Hisdal
'Half Moon Table' er designet av Tron Meyer. Bordet er i rustfritt stål og neonakryl. Til høyre: 'Local' av Martin Høgh Olsen, sidebord i pulverlakkert og sandblåst aluminium med bordplater i larvikitt, oljet valnøtt og ubehandlet eik.
To sokler av spraglete stein - larvikitt. På hver av soklene står det en hvit vifte i støpt porselen. Gjenstandene er designet av Kaja Dahl og kal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Duft er en serie duftskulpturer i polert larvikitt, støpt porselen og naturlige duftoljer, designet av Kaja Dahl. Objektene er en studie av et estetisk formspråk for interiørduft, hvor lukten av norsk landskap spres gjennom materialene.
Foto: Trine Hisdal
En blåmalt benk, med abstrakt formede huller i treverket, designet av Henrik Ødegaard. Benken skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Henrik Ødegaard er designer og arkitekt og er mannen bak denne benken som han har kalt 'Slurp'. Den er laget i furu, lakkert i blått. Benken er laget av materialene designeren hadde tilgjengelig, og er utnyttet til fulle. Kvister og svakheter har lagt føringer for benkens særpregede utseende.
Foto: Trine Hisdal
Lav skjenk fra Elementa. Skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Foto: Trine Hisdal
Gulbrunt stoff drapert ned langs en vegg og utover et brunt gulv. Stoffet er Heidal fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, og skal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Elementa og Gudbrandsdalens Uldvarefabrik deltar i Norwegian Presence. Til høyre: 'dB Silent Sideboard' fra Elementa, designet av StokkeAustad. Til venstre: 'Heidal' tekstil, designet av GU Design Team/Merete Haabeth Serrano.
Foto: Trine Hisdal
En kurv som ligner på tradisjonelle kurver laget av trespiler, men denne er laget av aluminium og farget grønn. Kurven heter Strand og er designet av Vera & Kyte. Skal stilles ut på den norske fellesutstillingen under Milano Design Week.
I Milano skal designduoen Vera & Kyte vise frem 'Strand' – en oppbevaringskurv i eloksert aluminium, inspirert av tradisjonelle kurvbindingsteknikker. Designerne har samarbeidet tett med Hydro i utviklingen av kurven.
Foto: Trine Hisdal
En liten steinskulptur som ser ut som en stol. Laget av kunsthåndverker Kent Fonn Skåre kal stilles ut på den norske fellesutstillingen Norwegian Presence under Milano Design Week 2019.
Kent Fonn Skåres 'Universell' er en serie skulpturelle møbler laget av rester og avkapp fra granittheller funnet på byggeplasser i Bergen sentrum. Materialene er samlet inn over en lengre periode, og deretter bearbeidet med enkle teknikker som følger materialets logikk og sanselige egenskaper.
Foto: Trine Hisdal
En bordlampe i tre og messing - av utseende kan lampen minne om en spent bue. Derav navnet Spenn.
'Spenn' er en bordlampe i laminert, formpresset eik og messing, designet av Noidoi. Designerne beskriver den som et forsøk på å fange et øyeblikk av spenning mellom to punkter, og lampen kan minne om en bue i spenn – derav navnet. Lampen er laget med god utnyttelse av materialene, med et minimum av restmaterialer.
Foto: Trine Hisdal