Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Blant produktene som presenteres er utemøbelserien Folk, et samarbeid mellom produsenten Vestre og aluminiumselskapet Hydro. Den resirkulerbare kolleksjonen i tre og ekstrudert aluminium er designet av studioet Front, og ble første gang vist på Stockholm Furniture & Light Fair i februar. Nå står Italia for tur.

– Koblingen mellom norsk design og norske råvarer er et konkret bidrag til omstillingen av norsk økonomi, noe mange prater om og flere bør gjøre noe med. I Norge produserer vi verdens grønneste aluminium. Det er viktig å synliggjøre for verden hvordan dette kan inngå i noe vi trenger, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre.

Mer bevissthet rundt bærekraft

JOIN by Norwegian Presence er ledet av Design og arkitektur Norge (DOGA) i samarbeid med designkollektivet Klubben og Norwegian Crafts. Målet er å styrke norsk design- og ferdigvareindustri og bidra til innovasjon og bevissthet rundt bærekraft.  

– Ved å samle små og store aktører på tvers av verdikjeden ønsker vi å legge til rette for samtaler og samarbeid som kan sikre nødvendig innovasjon – både i Norge og internasjonalt, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA) som leder arbeidet med utstillingen.

En smal rektangulær lampe som henger i to lange ledninger festet i hver sin ende av rektangelet. Lampen er laget av aluminium og er design av Stine Aas. Den skal stilles ut ved den norske fellesutstillingen under Milano Design Week 2019.
Stine Aas stiller ut i Milano for fjerde gang, og har som resultat at dette satt i gang samarbeid med flere produsenter. I år viser hun lampene ‘Alter’ i aluminium.
Foto: Trine Hisdal
En kurv som ligner på tradisjonelle kurver laget av trespiler, men denne er laget av aluminium og farget grønn. Kurven heter Strand og er designet av Vera & Kyte. Skal stilles ut på den norske fellesutstillingen under Milano Design Week.
Designstudioet Vera & Kyte har stilt ut i Milano flere ganger før, men med oppbevaringskurvene 'Strand' er det første gangen de presenterer et produkt laget i 100 prosent aluminium. Resultatet har blitt til i samspill med Hydro. Begge foto: Trine Hisdal
Foto: Trine Hisdal

Designere har en viktig rolle

Hydro har bidratt både med råmaterialer og materialkunnskap til flere av designere som skal delta i utstillingen.  Vera & Kyte, Stine Aas og Tron Meyer er blant formgiverne som presenterer nye produkter i 100 prosent resirkulerbar aluminium.

– Gjennom å tenke på fornybare materialer, holdbarhet og hvordan et produkt kan repareres eller resirkuleres allerede på tegnebrettet, har designere en viktig rolle for at materialer kan gå tilbake i loopen, sier Egil Hogna, konserndirektør for Hydros forretningsområde Extruded Solutions.

Favorittstempel

Det er femte gang Norge bidrar med egen utstilling under designuken i Milano, og årets utgave er allerede utpekt som forhåndsfavoritt av anerkjente publikasjoner som Wallpaper* og Elle Decor UK, og er omtalt i Sight UnseenDezeen og Elle Decor Italia. Arrangørene ønsker nå å bruke oppmerksomheten til å fremme tverrfaglig samarbeid som en viktig nøkkel til et grønt skifte innenfor interiør og design. 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: