Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Mottakere av DOGA-merket

Utøver

Kristine Five Melvær Design

Oppdragsgiver

Heymat AS

Prosjektnavn

Heymat+

Fagdisiplin

Møbeldesign

Du tenker kanskje ikke så ofte på det, men dørmatten er det første som ønsker både deg og dine gjester velkommen. Nettopp derfor ønsket Heymat å utvikle en grov matte som tåler utendørs bruk, og samtidig er et vakkert og stemningsskapende objekt for hjemmet.

Videre ønsket de at matten skulle ha høy absorberingsevne, at den skulle være lett å rengjøre og ha lang levetid. Heymat allierte seg med designer Kristine Five Melvær, og resultatet er Heymat+.

Heymat+ er vinner av DOGA-merket 2019.
Dørmattene har blitt hedret med utmerkelser i inn- og utland. Og nå mottar de altså DOGA-merket for design og arkitektur.
Foto: Heymat AS / Sofie Brovold, stylet av Kirsten Visdal
Heymat+ er vinner av DOGA-merket 2019.
Heymat+ er en serie flotte dørmatter av høy kvalitet.
Foto: Heymat AS

66 plastflasker per kvm matte

Heymat+ kommer i to størrelser og har fire ulike mønstre inspirert av japanske zenhager, duvende bølger og svaiende strå. Hver kvadrameter matte er laget av 66 resirkulerte plastflasker, har en gummiert bakside og er svært slitesterk.

Utmerkelser i inn- og utland

Etter at Heymat+ ble introdusert på markedet, har den – i tillegg til å få presseomtale over hele verden – vært en stor salgssuksess. Dørmattene har også blitt hedret med flere utmerkelser i inn- og utland. Og nå mottar de altså DOGA-merket for design og arkitektur.

Heymat+ er vinner av DOGA-merket 2019.
Foto: Heymat AS / Sofie Brovold, stylet av Kirsten Visdal
Heymat+ er vinner av DOGA-merket 2019.
Foto: Heymat AS

Juryens uttalelse

Vi kan ikke gjøre annet enn å gratulere Heymat og designer Kristine Five Melvær som har lykkes med å skape et nyskapende produkt av høy kvalitet. Heymat+ skårer høyt på så å si alle kriteriene i DOGA-merket og er etter vår mening et strålende eksempel på et tverrfaglig samarbeid mellom industridesign, grafisk design og tekstil.

Resultatet er et bruksprodukt med høy estetisk verdi og god funksjon. Dette er rett og slett et veldig godt produkt med en fin helhetlig tanke som fortjener å hedres.

Involverte i prosjektet

Sonja Djønne, CEO og Produktutvikler, Heymat
Kristine Five Melvær, Designer
David Hart, Heymats fabrikk, Mountville Mills USA

 

Om DOGA-merket

DOGA-merket for design og arkitektur er en nasjonal anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prosjekter som mottar DOGA-merket er forbildeeksempler som viser hvordan design- og arkitekturkompetanse har bidratt til å skape løsninger som bidrar positivt til miljøet, samfunnet og økonomien. DOGA-merket har vært utdelt siden 1961, og var tidligere kjent som Merket for god design.