Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Oppdragsgiver: Swantech AS

Utøver: Swantech AS

Høytrykkspyler

Foto: Swantech AS

Spyl med stil

Høytrykksspylere er seg selv like. Klumpete, signalfargede og velter for et godt ord. Med andre ord alt det AVA høytrykksspyler ikke er. Tvert i mot så er AVA en stilig høytrykksspyler med et futuristisk, men likevel avdempet formspråk, og med overlegne tekniske egenskaper som både reduserer vannbruken og øker effektiviteten. 

Pistol til høytrykkspyler
Foto: Swantech AS
Bakside av høytrykkspyler
Foto: Swantech AS

Juryens uttalelse

AVA er et utrolig grundig design. Alle delene er bygd opp fra bunnen, av en egen designstab som ble opprettet for formålet. Her stemmer det meste, fra hvordan de bruker teknologi til å bedre ytelse og redusere miljøavtrykk, til hvordan selve spyleren og de ulike delene i «universet» er designet. Designet er maskulint og gjenkjennelig i kategorien, men oppleves likevel som annerledes på en kul måte. 

Vi ønsker også å trekke frem den forretningsmessige dimensjonen. Det er tøft gjort å utfordre et marked som er veldig preget av et fåtall utenlandske merkevarer, med så stor selvtillit. Når brukertester viser at ytelsen er «helt rå», er dette rett og slett et godt designet produkt som vi har stor tro på at vil hevde seg i en vanskelig kategori. 

Prosjektgruppe

 Morten Torlei, Swantech, Daglig leder

Are-Dag Wagtskjold Eriksen, Swantech, Ansvarlig designer

Torkild Kaland, Swantech, Designer

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.