Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

NAVN PÅ PROSJEKT: Aftenposten lørdag

NAVN PÅ OPPDRAGSGIVER(E): Aftenposten AS

NAVN PÅ UTØVER(E): Aftenposten AS

Fagdisiplin: Visuell kommunikasjon

Aftenposten Lørdag. Foto: Tor Stenersen

Tante med tvist

Aftenposten lanserte i april 2017 et eget bilag i papiravisen på lørdager for å gi abonnentene et ekstra supplement til fordypning i helgen. Aftenposten Lørdag samler det beste av featurejournalistikk, nyhetsdokumentarer og kulturstoff gjennom uken og er et samarbeidsprosjekt mellom de ulike redaksjonene.

Aftenposten Lørdag. Foto: Einar Aslaksen
Aftenposten Lørdag Designmanual

Juryuttalelse

Det er flott å se at et avishus som Aftenposten utfordrer både seg selv og bransjen med en slik publikasjon. Det er modig å gå motstrøms på denne måten ved å lansere et papirprodukt i en tid hvor alt forsvinner ned i smarttelefonformat, og vitner om selvtillit og faglig integritet, som vi mener de kommer til å profitere på i det lange løp.

Om selve Aftenposten Lørdag sier juryen: Produktet skårer høyt på form og funksjon, oppleves som innovativt og ligger helt i front innen sin bransje, også internasjonalt. Håndverket er gjennomført og solid, og vi vil spesielt få fremheve hvordan de har tilrettelagt stoffet for langlesing, og hvordan de bruker illustrasjon og foto for å holde leseren i ånde.

Her har tanta i Akersgata skapt et unikt magasin, som vi håper får et langt og lykkelig liv blant stadig flere lesende mennesker, og det er definitivt en tante med en tvist.

Involverte i prosjektet

Andreas Rød Skilhagen, Aftenposten AS, kreativ leder og designer

Lillian Vambheim, Aftenposten AS, redaktør featur

Sara Sørheim, Aftenposten AS, redaktør kultur

Carl Gürgens, designer

Tone Gjørstad, Aftenposten AS, implementering av maler i Newspilot

Kristoffer Nordvik, Aftenposten AS, nyhetsleder

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon