Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

NAVN PÅ PROSJEKT: Kvart
NAVN PÅ OPPDRAGSGIVER(E): Fora Form AS
NAVN PÅ UTØVER(E): Lars Tornøe
Fagdisiplin: Møbeldesign, industridesign

Kvart overgangsbeslag 3D: Lars Tornøe

Fra kantine til styrerom

Konferanse er historisk og strategisk sett et satsingsområde for Fora Form, og produktporteføljen hadde behov for et løft både konseptuelt, visuelt og funksjonelt. I samarbeid med møbeldesigner Tornøe har de laget Kvart, et fleksibelt konferansebordkonsept ment for eksportmarkedet og er målsatt til å bli det største volumproduktet innenfor bordkolleksjonen til Fora Form innen 2020.

Kvart T-fot montering. 3D: Lars Tornøe
Kvart søyleprofil. 3D: Lars Tornøe

Juryuttalelse

Kvart er en flott raffinering av et velkjent produkt: møtebordet. Bordet fremstår som elegant og diskré med en tidløs karakter. Selve formen oppleves som harmonisk, nesten organisk, og de slanke føttene gir bordene visuelt en uanstrengt letthet. Siden dette bordet er ment for storkunder i eksportmarkedet, er logistikk en viktig del av produktet, og både materialbruk og den enkle monteringsløsningen vitner om god bevissthet rundt dette. Vi liker også at Kvart kan kombineres med andre løsninger, og det passer like godt i kantinen som på styrerommet. Vi har derfor stor tro på Kvart som eksportprodukt og gratulerer Fora Form med nok et godt møbel.

Involverte i prosjektet:

Arnor Sigurvinsson, Fora Form AS, prosjektleder

Frode Sporsheim, Fora Form AS, markedssjef

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon