Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om webinaret

Det er stor internasjonal interesse for norsk arkitektur, men veldig få norske arkitektbedrifter som satser utenfor Norge. Internasjonalisering krever kunnskap og god forberedelse, og erfaringer viser at den viktigste delen av eksportarbeidet gjøres hjemme. Hvordan kan norske arkitekter styrke sin forretningsstrategi og lykkes med internasjonale aktiviteter?

I forlengelsen av Arkitektur ut i verden-programmet inviterer DOGA og Innovasjon Norge i samarbeid med Generation Global til «BD 360 – Business Development Program for Architects», et åpent forretningsutviklingsprogram for norske arkitektbedrifter. Programmet starter med et introduksjonswebinar 21. september, og følges opp med en seminarrekke i oktober/november.

Program

 • 13.15: Pålogging og evt. tekniske spørsmål.

 • 13.30: Velkommen ved DOGA, Innovasjon Norge og Generation Global.

 • 13.35: «Arkitektur ut i verden» – erfaringer fra deltakerne i programmet. Hvordan kommer man seg ut i verden, og hva er en vellykket forretningsstrategi for et norsk arkitektkontor?

  Randi Augenstein, daglig leder i Helen & Hard, i samtale med Jack Renteria.

  Kristin Ramstad, daglig leder i Reiulf Ramstad Arkitekter, i samtale med Ingerid Helsing Almaas, DOGA.

 • 14.00: Oppdragsgiverne – ute og hjemme. Hvordan velger de sine arkitekter og konsulenter? Hva ser de etter i en god partner i sine utviklingsprosjekter?

  Den private oppdragsgiveren: Michael Gross, VP Construction i Hines Canada, i samtale med Jack Renteria.

  Den offentlige oppdragsgiveren: Marius Tunstad, byggherredirektør, Statsbygg, i samtale med Ingerid Helsing Almaas, DOGA.

 • 14.20: Gruppesamtaler: Hva er de største utfordringene for den videre utviklingen og en evt. internasjonal satsning i din bedrift?

  Deltakerne deles i digitale grupperom og diskuterer. Grupperommene ledes av dagens innledere og eksperter.

  Konklusjonene fra hver gruppe presenteres i digitalt plenum.

 • 14.50: Oppsummering og presentasjon av seminarprogrammet «BD 360 – Business Development Program for Architects» v/ Jack Renteria og Ingerid Helsing Almaas, DOGA.

 • 15.00: Slutt

Deltakere

Jack Renteria leder Generation Global, et konsulent- og eiendomsutviklerfirma som fokuserer på nye utviklingsmodeller i sammenheng med arkitektur. Han har vært partner og international business development manager for det danske arkitektfirmaet 3XN.

Randi Augenstein er sivilarkitekt og daglig leder i arkitektfirmaet Helen & Hard, som har kontorer i Stavanger og Oslo. Helen & Hard deltok i bedriftsdelen av «Arkitektur ut i verden» fra 2017-2019.

Kristin Ramstad er daglig leder i Reiulf Ramstad Arkitekter, som har kontorer i Oslo og Århus. Reiulf Ramstad Arkitekter deltok i bedriftsdelen av «Arkitektur ut i verden» fra 2017-2019.

Michael Gross er Vice President Construction i den kanadiske delen av eiendomsinvesteringsselskapet Hines.

Marius Tunstad er byggherredirektør i Statsbygg. Han har lang fartstid fra ulike roller i byggenæringen, bl.a. som regionaldirektør i Skanska og adm.dir. i Aase Prosjekt.

Ingerid Helsing Almaas er sivilarkitekt MNAL og seniorrådgiver i Design og Arkitektur Norge.

Margit Klingen Daams er sosialantropolog og leder for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Om Arkitektur ut i verden

Arrangementet er en del av bransjeprogrammet i «Arkitektur ut i verden» (AUV). AUV er et samarbeid mellom DOGA og Innovasjon Norge, finansiert av Kulturdepartementet, som skal bidra til økt eksport av og konkurransekraft for norsk arkitektur. Programmet for enkeltbedrifter ble avsluttet i mai 2019, men erfaringene fra bedriftsprogrammet videreføres i en rekke tiltak for hele arkitektbransjen i 2020.

Se opptak fra avslutningskonferansen her >>

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.