Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Påmelding

Designdrevet innovasjon i praksis

Etter det faglige blir det uformell nettverking med lokal mat og drikke frem til kl. 17.30.

Ønsker du å delta på uformell nettverking?

Meld deg på DOGAs nyhetsbrev og motta invitasjoner til våre arrangementer og siste nytt om norsk design og arkitektur!

Ved å huke av under samtykker du til at DOGA lagrer din e-postadresse.

Om arrangementet

Bruk av design i forretningsutvikling kan bidra til økt innovasjon og økt verdiskaping i enhver organisasjon. Mange suksessrike norske produkter, tjenester og merkevarer er et resultat av dette. Flere er utviklet basert på en spesielt dyp forståelse av en bredde av brukere som igjen har ført til løsninger som målgruppen foretrekker og tar i bruk.

DOGA bringer med seg foredragsholdere til Bodø som viser hemmelighetene bak deres innovasjoner. Du vil høre hvordan by North, Kolumbus, Riktig spor/Heymat, Gaining by Sharing/Gaia Trondheim har jobbet for å utvikle unike, inkluderende og ettertraktede produkter og tjenester i sine segmenter. Fokus vil være på nytten ved å bruke design i din forretningsutvikling, hvordan bli en bedre designkjøper og verdien av å benytte profesjonell designkompetanse.

Det blir foredrag og direkte dialog med foredragsholdere og rådgivere i DOGA og Innovasjon Norge Nordland underveis. Vi forteller også hvordan du kan søke støtte til ditt neste innovasjonsprosjekt og viser deg verktøy for inkluderende design og innovasjon. Her blir det fokus på hvordan du og andre kan jobbe med innovasjon i praksis!

Hvor: Beddingen Kulturhus, Tolder Holmers vei 4, 8003 Bodø
Når: 19. oktober, fagseminar kl. 12.00-15.30 
Pris: Gratis (ved forhåndspåmelding)

Etter det faglige blir det uformell nettverking - med lokal mat og drikke.

Seminaret er i regi av DOGA i samarbeid med Arctic Innovation Week, AIW GNIST, NODA, Gründerhjelperne Salten, KRAFTKulturkollektiv Bodø @Beddingenkulturhus og  Innovasjon Norge Nordland.

Program

 • Kl. 11.15: Lunsj og mingling
  Kort presentasjon av KRAFT Senter for bærekraftig utvikling ved daglig leder Marianne Bahr Simonsen fra 11.30-11.45

 • Kl. 12.00:  Velkommen ved Jannicke Hølen, seniorrådgiver, leder Innovasjon for alle i DOGA og Elisabeth Steinsvik, AIW GNIST
 • Kl. 12.05: Regional verdiskaping gjennom design ved Knut Bang, industridesigner og seniorrådgiver i DOGA.
 • Kl. 12.20: Design for positiv endring ved Morten Iveland, partner og designer i by North.

  by North er et strategisk designbyrå lokalisert i Bodø. De fokuserer på merkevarebygging gjennom design og jobber primært med identitets- og pakningsdesign. Målsetningen er å tilby lokale, regionale og nasjonale kunder strategisk design og merkevarebygging på et nivå man forventer av de større etablerte byråene i sør.

  De har gjennomført spennende prosjekter med Mack Bryggeri, Hansen & Dysvik, Røroshytta, HTS Maskinteknikk, Egna, KPB og mange flere. De har også utviklet det helhetlige skiltsystemet for Bodø rådhus med fokus på funksjonalitet, design og samspillet mellom arkitektur, interiørdesign og kommunens grafiske profil bygget på prinsippene om inkluderende design.  
 • Kl. 12.45:  Hvordan designe kollektivtransport ved Mathias Molden, tjenestedesigner i Kolumbus.

  Kolumbus skal gjøre Rogaland til et bedre sted å bo og leve gjennom at flere setter privatbilen igjen hjemme av og til. De har gått fra å være kollektivselskap til å bli en mobilitetsleverandør. De jobber for at tog, sykkel, gange og bildeling henger sømløst sammen med buss og båt slik at folk skal komme seg fra A til Å uten bruk av egen bil.

  Nå er de i gang med en pilot i samarbeid med Transportøkonomisk institutt og Ruter som baserer seg på registrering av reiser og betaling for det man bruker uten sonestruktur og enkeltbilletter. Ifølge Kolumbus vil prising og rabatter kunne gis rettferdig og fungere som incentiver til bærekraftig reiseadferd og kombinasjon av ulike miljøvennlige transportformer. 

  Kolumbus mottok DOGAs første Innovasjonspris for universell utforming allerede i 2011 og jobber hele tiden fokusert for å designe gode tjenester for et stort mangfold av kunder. 

  Mathias Molden er utdannet produktdesigner fra NTNU og er også partner og CTO i Nivel Regulator som lager digitale verktøy for å regulere sparkesykler blant annet i Bergen og Ålesund. 
 • Kl. 13.15: Pause
 • Kl. 13.45: Vipps – tjenesten som forenkler hverdagen vår (film)
 • Kl. 13.50: Søk støtte til ditt neste design- og innovasjonsprosjekt ved Anne Bull, seniorrådgiver, leder Designdrevet næringsutvikling og Jannicke Hølen, seniorrådgiver og leder Innovasjon for alle.

Har du et drømmeprosjekt? Trenger din bedrift starthjelp for
å se verdien av design? DOGA støtter hvert år design- og
innovasjonsprosjekter hvor kravet er bruk av profesjonell
designkompetanse gjennom Designdrevet innovasjonsprogram og Designstøtte til inkluderende design. Få tips om hvordan du søker støtte i 2022.

 • Kl. 14.15: Støtte til din forretningsutvikling ved Marius Fagerli, finansieringsrådgiver, Innovasjon Norge
 • Kl. 14.30: Heymat - fra idè til internasjonal merkevare ved Brita Bjørnbakk, daglig leder i riktig Spor og Tina Østrem, salgs- og markedssjef i Heymat

  Riktig Spor er et design- og kommunikasjonsbyrå med kontorer i både Bodø, Narvik og Mo i Rana. De har bidratt til utviklingen av merkevaren Heymat, både gjennom merkevarens oppbygging, konseptidé, navn og grafisk profil. I dag kun 6 år etter første møte med kunden er dette blitt en internasjonal merkevare. 
 • Kl. 14.55: Gaining by Sharing – en nyskapende og inkluderende boform ved Kristin Støren Wigum, industridesigner/systemdesigner i Gaia Trondheim,  førsteamanuensis ved Oslo Met

  Vindmøllebakken bofellesskap i Stavanger er utviklet for det åpne markedet av en kommersiell aktør. Boform og arkitektur skiller seg fra andre boligmodeller ved at man eier mindre og deler mer. Dette gir både sosial, miljømessig og økonomisk verdi. Gjennom et felles verdigrunnlag - Gaining by Sharing - og en høy grad av medvirkning har det blitt skapt et unikt hjem og fellesskap for et stort mangfold av beboere i alle livets faser. Nå er det innledende planlegging for nye Gaining by Sharing bofellesskap både i Alta, Mandal og Arendal. Kristin vil dele hvordan en inkluderende arkitektur- og designprosess kan bidra til unike løsninger for ulike behov og mennesker. 

  Vindmøllebakken bofellesskap vant Innovasjonsprisen for universell utforming i 2020. 
 • Kl. 15.30: DARK Design og arkitekturfestival ved Michele Widerøe, CEO, NODA 

  I fellesskap med en rekke samarbeidsaktører inviterer NODA igjen til DARK, Nord-Norges første felles arena for design og arkitektur 3.-6. november. Festivalen handler om å oppleve, forstå, bli involvert og engasjert. Deltakerne skal få ny kunnskap, oppdage muligheter og lære hvordan de kan anvende design og arkitektur i egen hverdag. 

 • Kl. 15.35: Mingling og nettverksbygging. Servering av lokal mat og drikke.
 • Kl. 17.30: Takk for i dag!

 

 

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.