Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

I sommer kan du bli bedre kjent med noen av oss som jobber i DOGA og få høre våre beste reisetips i Sommer på DOGA. I dag er det Elisabeth Cavallini Fevik sin tur. 

Hva gjør du i DOGA? 

DOGA har som samfunnsoppdrag å stimulere til innovasjon, effektivisering og økt verdiskaping gjennom bruk av design og arkitektur i norsk næringsliv og offentlig sektor. Min jobb er å sikre god utnyttelse av statlige midler og å bidra til at vi dokumenterer måloppnåelse og effekt av DOGAs virkemidler. Jeg tenker at jeg har verdens beste jobb! 

Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen
Elisabeth anbefaler alle å dra til sin hjemby, Drammen. Der kan du blant annet besøke Bjørnstjerne Bjørnsons gate, som mottok DOGA-merket for design og arkitektur i fjor.
Foto: Anita Tveiten

Hva liker du best med jobben din? 

Det jeg liker aller best er å jobbe sammen med alle de flinke folka våre. DOGA skal levere på store mål, som skape fremtidens nye, grønne og lønnsomme løsninger, og det er det utrolig motiverende å kunne bidra til! Jeg er nok litt over gjennomsnittet opptatt av å dokumentere effekt og resultater, så det å jobbe med mål- og resultatstyring, det å se at våre tiltak virker og bidrar til bærekraftig omstilling av Norge føles veldig meningsfylt og inspirerende.  

Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2023? 

Noe av det som imponerer meg veldig er alle de spennende prosjektene som presenteres hvert år under tildelingen av DOGA-merket. Noe som står mitt hjerte nærer inkluderende design – det å skape produkter, tjenester og miljøer som tar hensyn til mangfoldet og behovene til alle mennesker, uavhengig av deres funksjonsnivå, evner eller bakgrunn. Et godt eksempel på dette er No Isolation-roboten AV1, en robot som er utviklet for å hjelpe barn og unge som lider av langvarig sykdom eller isolasjon. Roboten gir muligheten til å delta i sosiale aktiviteter og læring, oppleve tilknytning og fellesskap. Dette synes jeg er et veldig godt eksempel på innovasjon og inkluderende design.

Jeg kunne ha trukket frem mange eksempler her, og anbefaler derfor at du tar turen innom DOGA i mars neste år for å la deg imponere og inspirere av de nye vinnerne av DOGA-merket 

Soria Moria er vinner av DOGA-merket 2019.
Dra til badstuen Soria Moria i Telemark, anbefaler Elisabeth.
Foto: Dag Jenssen

Beste reisetips i Norge i sommer for design- og arkitekturinteresserte? 

Her vil jeg trekke frem min egen hjemby, Drammen. Byen er kjent for sin flotte arkitektur og grønne områder. Du kan nyte en spasertur langs elvepromenaden og besøke Spiralen, som er en populær turistattraksjon og et arkitektonisk landemerke som slynger seg oppover Bragernesåsen. Her får du også en fantastisk utsikt over byen og fjorden. Du kan besøke kunstgallerier og museer, ta en piknik i den vakre byparken, eller en kaffekopp på Bragernes Torg – et flott sted å oppleve livet og atmosfæren i Drammen. De siste årene har Drammen har vært gjennom en imponerende transformasjon, Bjørnstjerne Bjørnsons gate har fått DOGA-merket for design og arkitektur – gaten er et godt bidrag i bybildet som vi er veldig stolte av.

Elles er jeg veldig glad i bilferie, både det å oppleve vakker natur og det ha å et spennende mål med turen. Jeg kan anbefale Tretoppvegen i Fyresdal. Den unike, arkitekttegnede tretoppløypa er tilrettelagt for alle uansett funksjonsnivå, og er en perfekt destinasjon for familietur med alle generasjoner. Herfra kan man nyte vakker telemarksnatur og det er kort vei til mange andre flotte steder som badstuen Soria Moria og Dalen hotell. 

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.