Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Pearla Pigao er en av kunsthåndverkerne som stiller ut under Norwegian Presence i Milano.

Norges tilstedeværelse under designuken i Milano de siste tre årene, har årlig vært ansett som et av festivalens høydepunkt. Utstillingene har brakt arbeider av våre mest talentfulle designere og kunsthåndverkere ut til et internasjonalt publikum i tusentall, og stilt dem ansikt til ansikt med landets blomstrende, fellesskaps-drevne og tverrfaglige designkultur. 

Inn i sentrum

Årets utstilling, Norwegian Presence, markerer et nytt kapittel for Norge i Milano: Prosjektet har valgt å forflytte seg fra Ventura Lambrate til designukens revitaliserte – og byens «up-and-coming», kreative – og mer sentrale område i sørvest, Zona Tortona. Her går 15 utvalgte designere og kunsthåndverkere og produsenter sammen om å vise frem produkter og prototyper, alt fra møbler og tekstiler til skulpturer og installasjoner, for Salone del Mobiles (designuken i Milanos) internasjonale publikum. Disse arbeidene akkompagneres av utstillinger fra seks av Norges mest anerkjente produsenter, som godt etablerte Vestre og det nyfødte, kreative foretaket Objekt.    

Ved å kombinere designere, kunsthåndverkere og produsenter, presenterer Norwegian Presence et komplett bilde av forløpet fra idé til produksjon innen norsk nyskaping. Den fremhever både etablerte designere og nye, kreative stemmer, og lager en plattform for næringens livsnerve, de innovative produsentene.

Kvalitet, bærekraft og fellesskap

Utstillerne har blitt valgt ut av et kurator-team, som har basert seg på de tre grunnpilarene i norsk, samtidig nyskaping: kvaliteten i de anvendte materialene og de produserte produktene, bærekraftig utvikling og fellesskap. Norwegian Presence ønsker å utforske og understreke hvordan disse tre dimensjonene påvirker og utformer norsk design – fra konseptutvikling, via prototyping til produksjon og infrastruktur.  

Som forgjengerne Norwegian Presence (2015), Structure (2016) og Everything is Connected (2017), er Norwegian Presence 2018 en visjon og et resultat av samarbeidet mellom tre av Norges mest innflytelsesrike, kreative organisasjoner: Design og arkitektur Norge (DOGA), initiativet og foreningen for og av norske designere, Klubben, og den internasjonale formidleren av norsk kunsthåndverk, Norwegian Crafts

Årets utstillere

  • Designere: Domaas Høgh, Lars Tornøe, Marianne Andersen + Victoria Günzler, Martin Solem, Noidoi, Petter Skogstad, Sara Polmar, So Takahashi, Stine Aas og Vera & Kyte. 
  • Kunsthåndverkere: Lillian Tørlen, Pearla Pigao, Sigve Knutson og Stian Korntved Ruud. 
  • Produsenter: Elementa, Flokk, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, Northern, Objekt og Vestre.

Årets utstilling åpner et treårig program for internasjonale utstillinger av det beste innen norsk design og produksjon. Inntoget i Zona Tortona markerer en eksepsjonell mulighet til å oppleve bransjens bredde, og gir innblikk i den pågående historien om norsk kreativitet på den internasjonale scene. 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: