Gnist kompetanse: Den lærende og modige kommunen

Hvordan skal norske kommuner kunne håndtere dagens og fremtidens sammensatte utfordringer og hvem må jobbe sammen for å lykkes? Må byråkratene bli modigere, og hvordan blir man eventuelt det? Dette er temaene i det andre nettseminaret i årets Gnist kompetanse.

Fire gutter med ansiktene anonymisert  holder plakater med teksten «Vis hensyn. Vi tester ut ny bruk av byen».

Kragerø kommune deltok i Gnist-programmet i 2023. De ønsket seg et skifte fra utbyggerstyrt- til innbyggerstyrt medvirkning.

Foto: Tobias Mangersnes/Lokalt byrå
Hvor

Digitalt over Teams

Dato
9. oktober 2024
Tid
Kl. 12.00 - 13.30
Pris
Gratis

Gjennom fire nettseminarer høsten 2024 ønsker vi å inspirere norske kommuner og fylkeskommuner til å utfordre seg selv og relevante aktører i sine nabolag til å arbeide på nye måter, med nye metoder, nye verktøy og nye folk.

 Dette er det amdre seminaret i rekken.

Meld deg på nettseminaret (Teams)

Seminarrekken er for deg som jobber i en kommune og som ønsker deg inspirerende faglig påfyll og innblikk i nye arbeidsmetoder, men som opplever å ha lite tid i hverdagen. Vi har her komprimert mange av DOGAs erfaringer med lokalsamfunnsutvikling inn i fire digitale seminarer. 

Vi håper seminarrekken vil motivere deg til å bli en pådriver for å tenke nytt om lokalsamfunnsutviklingen i din kommune, og vil allerede nå gi deg muligheten til å innta rollen.

Program for seminaret

I dette andre seminaret har vi fokus på hvordan kommuner kan innta en aktiv og inkluderende rolle i lokalsamfunnsutviklingen og på hvorfor kommunen bør utfordres til å ta modigere valg i disse prosessene. 

Seminaret er todelt:

  • Del 1 består av fire faglige innlegg og en påfølgende panelsamtale med innlederne
  • Del 2 inkluderer gjennomgang av en anbefalt hjemmeoppgave og en påfølgende spørsmålsrunde der deltakerne kan snakke med panelet. 

Programmet vil oppdateres med paneldeltakere.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.