I sommer kan du bli bedre kjent med noen av oss som jobber i DOGA og få høre våre beste reisetips i Sommer på DOGA. I dag er det rådgiver Ida Lundes tur.
Hvem er du, og hva gjør du i DOGA?
– Jeg er utdannet grafisk designer og innen event management, og har tidligere jobbet i museumsbransjen. I DOGA er jeg rådgiver for priser og utmerkelser, hvor jeg jobber med DOGA-merket for design og arkitektur. Merket gis til norske forbildeprosjekter, og det er utrolig inspirerende å se alle disse fantastiske Merket-mottakerne som hvert år viser hvordan design og arkitektur har ringvirkninger for folk, miljø og økonomi. Vi deler ut Merket innenfor alle bransjer og sektorer, så jeg oppfordrer alle til å sende oss en søknad innen 12. september!
Hva liker du best med jobben din?
– Jeg liker jobben min skikkelig godt og det er et privilegium å få jobbe med DOGA-merket! Prosjektene som mottar Merket, viser hvordan design- og arkitekturfagene bidrar til å løse store utfordringer og til å gjøre hverdagen bedre for folk.
Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2022?
– Det er spennende å følge med på utviklingen innen norsk design og arkitektur. Ta for eksempel VIER.LIVE, som mottok DOGA-merket 2021. Da pandemien traff Norge i mars 2020, ble kulturlivet særlig hardt rammet. Oslo Lydproduksjon, Anorak og Bold, utviklet en ny strømmeplattform for kulturopplevelser, som både er brukervennlig og med et godt formspråk. 55 000 billetter er solgt siden oppstarten og tjenesten har gitt levebrød til hele verdikjeden bak kulturarrangementer i en spesielt krevende tid.
Hva er norsk design og arkitekturs best bevarte hemmelighet?
– DOGA har lansert et praktisk introkurs i designdrevet innovasjon, som jeg gjerne vil tipse om. Kurset lastes ned som en powerpoint-presentasjon, og det er lagt opp til at man kan holde kurset selv, uten forkunnskaper. Kurset er både enkelt, effektivt og morsomt. På drøye tre timer, har deltakerne gjennomført brukerintervjuer, definert en utfordring, skapt nye idéer og løsninger, bygd prototyper og definert et løsningsforslag. Anbefales til alle som ønsker seg et verktøy for å løse små og store utfordringer.
Beste reisetips?
– Dra til Stokkøya i Åfjord kommune! På Stokkøya sjøsenter har de brukt arkitekturen for å tiltrekke seg nye folk, og bidratt til å snu den negative befolkningsveksten i kommunen og veien er kort til fantastiske opplevelser utendørs langs Trøndelagskysten. Naustet Stokkøya er et helt unikt overnattingssted – nydelig bygg, materialbruk og sjøen som nærmeste nabo. Dette stedet står på min liste over overnattingssteder i Norge som jeg må besøke!