Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter
Jeanette Solhaug
Leder for kommunikasjon og DOGAs priser, Jeanette Solhaug, jobber med å spre kunnskap om hvordan design- og arkitekturfagene bidrar til mer bærekraftig innovasjon, og blir imponert over alle de kreative ildsjelene i Norge.
Foto: Sverre Chr. Jarild

I sommer kan du bli bedre kjent med noen av oss som jobber i DOGA og få høre våre beste reisetips i Sommer på DOGA. I dag er det Jeanette Solhaug sin tur.

Hva gjør du i DOGA? 

– Jeg jobber med å spre kunnskap om hvordan design- og arkitekturfagene bidrar til mer bærekraftig innovasjon, omstilling og verdiskaping i Norge. Når flere kjenner til DOGAs mange støtteordninger, verktøy, kurs og arrangementer, sørger vi for at flere har bedre forutsetninger til å skape gode løsninger for menneskene som skal bruke og leve med dem.  

Stovnertårnet – utsikten alle får med seg
Stovnertårnet mottok Innovasjonsprisen for universell utforming fra DOGA i 2021. Bymiljøetaten i Oslo, Link arkitektur AS og Link Landskap står bak tårnet.
Foto: Jiri Havran
Stovnertårnet – utsikten alle får med seg
Jeanette skal besøke Stovnertårnet i Oslo i sommer.
Foto: Jiri Havran

Hva liker du best med jobben din? 

– Det som er så spennende med å jobbe i DOGA er at jeg får et innblikk i hva som rører seg i norsk næringsliv og offentlig sektor, blant annet design- og arkitekturprosjekter som kanskje blir morgendagens løsninger. Jeg er imponert over alle de kreative ildsjelene i Norge som jobber for et mer inkluderende og bærekraftig samfunn. Ikke minst har jeg inspirerende og dyktige kollegaer som kan og vil så mye. Jeg synes DOGA er et veldig givende sted å jobbe, hvor arbeidet vårt bidrar til å gjøre en forskjell for fremtidens Norge. 

Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2022? 

Hvert år deler vi ut DOGA-merket nykommer som hedrer de største talentene blant design- og arkitekturstudenter. Jeg har nylig besøkt flere av avgangsutstillingene, og er så imponert over temaene som tas opp og kvaliteten på studentprosjektene. Jeg føler meg sikker på at fremtiden er i trygge hender, med denne kommende generasjonen av designere og arkitekter. De viser kraften som ligger i design- og arkitekturfagene til å løse de virkelig store utfordringene som vi står ovenfor. 

Bekkelagsbadet_En-typisk-sommerdag-på-brygga_tove-lauluten
Bekkelagsbadet mottok DOGA-merket i 2021. Her kan du rusle langs stier med utsikt mot byen og fjorden, la dagen fly på et pledd i en skråning eller ta salto fra stupebrettet.
Foto: Tove Lauluten
Bekkelagsbadet
For Jeanette, går også turen til Bekkelagsbadet i sommer. Oslo Havn og bar bakke landskapsarkitekter står bak dette fantastiske parkområdet og badeanlegget.
Foto: Tove Lauluten

Hva er norsk design og arkitekturs best bevarte hemmelighet? 

– Dette er ikke lenger en hemmelighet, men jeg synes det er fantastisk at flere og flere har innsett at design rommer så mye mer enn fysiske objekter – som en stilig lampe eller stol. Kjennskapen til design som metode for bærekraftig verdiskaping øker og stadig flere tar i bruk designdrevet innovasjon når de skal utvikle noe nytt. Det er gode nyheter, for da får vi tjenester, produkter og omgivelser som vi både ønsker oss og har brukt for. 

Beste reisetips? 

– Norge har så mye flott å by på, som storslått natur, og design og arkitektur i verdensklasse. Selv skal jeg utforske Oslo, min egen by, og planlegger å besøke blant annet Stovnertårnet og Bekkelagsbadet i sommer. Begge har mottatt priser fra DOGA; Stovnertårnet ble hedret med Innovasjonsprisen for universell utforming og Bekkelagsbadet mottok DOGA-merket for design og arkitektur. Jeg har også tenkt meg ut på tur i Oslomarka, hvor jeg blant annet skal overnatte på Fuglemyrhytta i Nordmarka, tegnet Snøhetta.  

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.