Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter
Kim
Kim er rådgiver i virksomhetsstyring, og jobber med å dokumentere resultatene av DOGAs arbeid.
Foto: Sverre Chr. Jarild

I sommer kan du bli bedre kjent med noen av oss som jobber i DOGA og få høre våre beste reisetips i Sommer på DOGA. I dag er det Kim-André sin tur.

Hvem er du, og hva gjør du i DOGA? 

– Mitt fulle navn er Kim-André Gabrielsen, men de fleste kaller meg bare for Kim. Jeg er rådgiver i virksomhetsstyring, og det går blant annet ut på å dokumentere resultatene av DOGAs arbeid.  

Kvitnes gård i Vesterålen
Kim sitt beste reisetips er Kvitnes gård i Vesterålen. Restauranten fikk DIP-støtte av DOGA i fjor.
Foto: Eivind H. Natvig
Mat fra Kvitnes gård
Ifølge Kim-André, er Kvitnes gård en gastronomisk perle.
Foto: Eivind H. Natvig

Hva liker du best med jobben din?

– Det jeg liker best med jobben min er å kunne bidra med andre perspektiver i sparringen med prosjekt- og programledere om evaluering og læring av deres innsats. Alt dette, kombinert med en stor interesse for design og arkitektur, finner jeg veldig spennende og givende å sysle med. 

Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2022? 

– Norges voksende posisjon som eksportør av designmøbler er verdt å følge med på. Gjennom Norwegian Presence, vår årlige utstilling under Milano Design Week, har vi lenge frontet norsk ferdigvare for et internasjonalt innkjøpsmiljø. Årets utstilling Matter by Norwegian Presence ble kåret til en av 12 «must see» av det anerkjente magasinet Dezeen.

Matter by Norwegian Presence_Aluminium by Hydro_Stone, Larvikite, by Lundhs_Glassjug, Vannfall by Nedre Foss_Table, Brent by Poppy Lawman–Hooks, Polyp 1-14 by Henrik Ødegaard_web.jpg
Norwegian Presence er DOGAs årlige utstilling under Milano Design Week
Foto: Sara Angelica Spilling
Matter-by-Norwegian-Presence_Chair,-Kinn-by-Vestre_Aluminium-by-Hydro_Bench,-Vride-by-Anna-Maria-Øfstedal-Eng_web.jpg
Årets Utstillingen Årets utstilling Matter by Norwegian Presence og ble kåret til en av 12 «must see» av det anerkjente magasinet Dezeen.
Foto: Sara Angelica Spilling

Hva er norsk design og arkitekturs best bevarte hemmelighet? 

– Før assosierte de fleste design med utformingen av pene og eksklusive gjenstander, klær og produkter. Det som nå heldigvis er begynt å bli allmenn kjent er at designkompetanse kan bidra til å løse store flokete samfunnsutfordringer, utforme inkluderende by- og stedsrom, drive innovasjon i offentlig sektor og utvikle eksport- og forretningsgrunnlaget til norsk næringsliv. Dette arbeider jeg daglig med å dokumentere til våre entusiastiske oppdragsgivere og samfunnet ellers. 

Beste reisetips? 

– Mitt beste reisetips i sommer er Kvitnes gård i Vesterålen, som fikk DIP-støtte av DOGA i fjor. Det er en gastronomisk perle som allerede er blitt sammenlignet med den verdenskjente restauranten Feviken i Sverige. Gården ligger et steinkast unna der jeg vokste opp (i et nordnorsk perspektiv), og du finner meg garantert spisende der i sommer. Til tross for at jeg er inhabil, tør jeg påstå at Vesterålen er det vakreste stedet du kan feriere i Norge i sommer. 

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.