Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

– Hvem er du?
– Jeg er en designer som like gjerne designer en app som en bok. Jeg dras mellom taktiliteten til bøker og trykk, og interessen for design av digitale brukeropplevelser. Jeg er utdannet grafisk designer, og har en master i design fra Kunsthøgskolen i Oslo.

– Hva betydde det for deg å DOGA-merket nykommer?
– Etter mange år med studier (og masse studielån) var det gøy å avslutte studiene med en stor klapp på skulderen og en bekreftelse på at jeg må ha lært noe på veien.

Aurora Bratli Brunvoll fikk DOGA-merket nykommer i 2019 for prosjektet «Vi har en krise» som visualiserer klimakrisen og gjør abstrakte klimagassutslipp mer taktile og forståelige.

– Hvilket prosjekt fikk du prisen for?
– Prosjektet mitt, Vi har en krise, handlet om å visualisere klimakrisen og gjøre abstrakte klimagassutslipp mer taktile og forståelige. Da jeg i 2019 jobbet med temaer som rasjonering og krise var jeg intetanende om krisen vi sto overfor, og at vi i 2020 ville ha behov for rasjonering av ting som munnbind, håndsprit og dopapir i enkelte deler av verden.

– Hva gjør du nå?
– Jeg jobber som grafisk og UX-designer hos Sopra Steria, hvor jeg designer digitale produkter for ulike kunder. Hos Sopra Steria har jeg over 70 dyktige designkollegaer fra ulike designdisipliner, hvor alle har fokus på brukeropplevelse. 

– Da jeg i 2019 jobbet med temaer som rasjonering og krise var jeg intetanende om krisen vi sto overfor, og at vi i 2020 ville ha behov for rasjonering av ting som munnbind, håndsprit og dopapir i enkelte deler av verden, forteller Aurora.

– Hva er ditt beste tips til andre som vil søke?
– Søk uansett om du tror det blir du som får prisen eller ei. Legg arbeid ned i tekst og bilder. Prosjektet er åpenbart for deg, men kanskje ikke for alle andre. Og kanskje et litt kjedelig tips: Les godt gjennom kriteriene for tildeling av DOGA-merket. Da vet du bedre hva juryen vurderer prosjektene etter, og kan lettere svare på det juryen lurer på i innsendingen. 

– Hvem vil du oppfordre til å søke DOGA-merket nykommer?
– Min venninne og co-host av Ladies, Wine & Design Oslo, Live Schille, har nettopp levert sin master i design på KHiO. Hun er veldig dyktig, så jeg synes hun burde sende inn prosjektet sitt! Ellers er jeg veldig spent på å se Marie Steffensens bachelorprosjekt fra Westerdals om kvinner i design!

Møt også: 

Vilde Hagelund: 
– Ga meg selvtillit nok til å starte eget selskap

Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue:
– DOGA-merket nykommer ga drømmestart

Atdhe Illyrian Belegu:
 – En viktig anerkjennelse

Ramona Salo Myrseth:
– Åpnet dører til nye og spennende muligheter

Elias Olderbak og Erlend Grimeland:
– Vi fikk motivasjon til å stå på videre

Vurderer du å søke?

Søknadsfrist for DOGA-merket 2020 var 16. september. Følg med for informasjon om neste søknadsrunde.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.