Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Hvem er dere?
Vi er Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue. Vi har begge studert design ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, hvor vi skrev masteroppgaven vår sammen våren 2019. Og nå jobber vi faktisk sammen i Bekk. 

– Hva betydde det for dere å DOGA-merket nykommer?
– Det har betydd enormt mye for oss. Det har blant annet gjort at vi nå jobber videre med prosjektet. Det har også gjort det enklere å komme i kontakt med aktuelle samarbeidspartnere, og gitt oss en start vi ellers ikke kunne drømt om. 

Mottakere av DOGA Hedersmerket 2019
Frida og Frøya (i midten foran) vant DOGA-merket nykommer i 2019 for prosjektet DYPP, som handler om hvordan et algebasert materiale kan erstatte plast som emballasje. Prosjektet gikk også helt til topps, og ble tildelt det prestisjefylte DOGA Hedersmerket sammen med tre andre prosjekter.
Foto: Sverre Chr Jarild / DOGA

– Hvilket prosjekt fikk dere prisen for?
– Vi fikk nykommer-merket for vår masteroppgave Dypp. I oppgaven utforsker vi hvordan tang kan utnyttes i fremtiden. Vårt hovedfokus var bioplast, og hvordan alginat i dyrket tang kan brukes som emballasje til norske råvarer. 

– Hva gjør dere nå?
– Vi jobber begge som interaksjonsdesignere i Bekk samtidig som vi jobber videre med Dypp, som blir et eget selskap for å utforske hvordan tang kan brukes til bioplast. 

DYPP er vinner av DOGA-merket nykommer 2019.
Frida og Frøya forsker på hvordan tang kan erstatte plast i emballasje. Nå er de i gang med å etablere et eget selskap for å utvikle ideen videre.
Foto: Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue

– Hva er deres beste tips til andre som vil søke?
– Har du et prosjekt som er annerledes og som kan inspirere andre, vil vi absolutt anbefale å søke. Det er en flott mulighet til å vise frem design- og arkitekturprosjekter og inspirere næringslivet og andre studenter.

Vurderer du å søke?

Søknadsfrist for DOGA-merket 2020 var 16. september. Følg med for informasjon om neste søknadsrunde.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.