Hvem er dere?
– Vi er Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue. Vi har begge studert design ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, hvor vi skrev masteroppgaven vår sammen våren 2019. Og nå jobber vi faktisk sammen i Bekk.
– Hva betydde det for dere å DOGA-merket nykommer?
– Det har betydd enormt mye for oss. Det har blant annet gjort at vi nå jobber videre med prosjektet. Det har også gjort det enklere å komme i kontakt med aktuelle samarbeidspartnere, og gitt oss en start vi ellers ikke kunne drømt om.
– Hvilket prosjekt fikk dere prisen for?
– Vi fikk nykommer-merket for vår masteroppgave Dypp. I oppgaven utforsker vi hvordan tang kan utnyttes i fremtiden. Vårt hovedfokus var bioplast, og hvordan alginat i dyrket tang kan brukes som emballasje til norske råvarer.
– Hva gjør dere nå?
– Vi jobber begge som interaksjonsdesignere i Bekk samtidig som vi jobber videre med Dypp, som blir et eget selskap for å utforske hvordan tang kan brukes til bioplast.
– Hva er deres beste tips til andre som vil søke?
– Har du et prosjekt som er annerledes og som kan inspirere andre, vil vi absolutt anbefale å søke. Det er en flott mulighet til å vise frem design- og arkitekturprosjekter og inspirere næringslivet og andre studenter.
Møt også:
Aurora Bratli Brunvoll:
– DOGA-merket nykommer var en stor klapp på skulderen
Vilde Hagelund:
– Ga meg selvtillit nok til å starte eget selskap
Atdhe Illyrian Belegu:
– En viktig anerkjennelse
Ramona Salo Myrseth:
– Åpnet dører til nye og spennende muligheter
Elias Olderbak og Erlend Grimeland:
– Vi fikk motivasjon til å stå på videre
Vurderer du å søke?
Søknadsfrist for DOGA-merket 2020 var 16. september. Følg med for informasjon om neste søknadsrunde.