Noe av det mest spennende som skjer om høsten er når juryen for DOGA-merket møtes for å vurdere årets søknader, og bestemme hvem som skal slippe gjennom nåløyet.
I noen intense dager i oktober og november har kunnskapsrike fagfolk fra hele landet sittet sammen her på DOGA for komme frem til hvilke prosjekter som fortjener DOGA-merket for design og arkitektur i år.
Juryleder Behnam Farazollahi oppsummerer det slik:
– Vi har diskutert, vi har jublet, vi har ledd og vi har fått gåsehud. Vi har til og med grått. Fordi noen av casene vil få enorm betydning i stor skala. Noen vil få betydning for noen få. Noen vil utfordre hele samfunnet, og noen vil berike sansene våre. Noen vil helt sikkert gi bedre helsetjenester og noen har allerede forandret mye ved å gjøre lite.
Disse sitter i juryen for DOGA-merket
En formidabel innsats
Juryeringen er en omfattende prosess. Prosjektene skal først gjennom en fagjury bestående av eksperter på alle disipliner av design- og arkitekturfagene. De som består testen her, går videre til en hovedjury med representanter fra næringsliv og offentlig sektor og folk med spisskompetanse på økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft.
Totalt kom det inn 146 søknader til DOGA-merket i år. Antallet sier noe om den formidable innsatsen som juryen legger ned. Nå står vi igjen med et knippe av de beste design- og arkitekturprosjektene Norge har å by på akkurat nå.
Hvem som mottar Merket får du vite på prisutdelingen 16. mars 2023.