Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

– Å motta prisene var fryktelig stas. Det er viktig å anerkjenne god arkitektur, og finne de gode eksemplene som har vært gjennom en kvalifisert vurdering av jobben som er gjort. I offentligheten blir arkitektur fort en diskusjon om smak, sier daglig leder Åshild Wangensteen Bjørvik i Mad arkitekter.

Hvert år deler DOGA ut en utmerkelse til designere og arkitekter som sammen med oppdragsgivere i næringsliv og offentlig sektor har skapt nye og bærekraftige produkter, tjenester, bygg og omgivelser.

I 2021 mottok Mad arkitekter DOGA-Merket og DOGA Hedersmerket for arbeidet i Kristian Augusts gate 13, et pionerprosjekt på ombruk av byggematerialer. Prosjektet har flyttet grenser og utfordret konvensjonene for det som har vært vanlig i byggebransjen.

Samtidig mottok Mad også DOGA-merket for prosjektet Nygaardsplassen i Fredrikstad.

Åshild Wangensteen Bjørvik utenfor Kristian Augusts gate 13, et av prosjektene Mad arkitekter vant Dogas hederspris for. Foto: Ole Magnus Kinapel

– Vi hadde et håp om at prosjektene våre kunne nå opp. Det handler ikke nødvendigvis om å vinne en pris, men om få anerkjennelse for jobben vi gjør, og verdien den har for samfunnet. Vi håper prosjektene kan inspirere andre, og vise at det er mulig.

Byreparasjon har skapt liv i hjertet av Fredrikstad
Mad arkitekter fikk også DOGA-merket for prosjektet Nygaardsplassen i Fredrikstad. Nygaardsplassen er en solid gjennomført byreparasjon som har vunnet både næringslivets, byplanleggernes og folkets hjerter, skriver juryen i sin begrunnelse.
Foto: Simon Øien

Vil ha enda mer konkurranse

Bjørvik tror mange arkitekter ikke vet om DOGA-merket, og skulle ønske at enda flere deltok i konkurransen.

– Prisen vil få større tyngde desto flere arkitekter som er med og viser fram sine beste prosjekter. Det vil i tillegg gi mer oppmerksomhet til de virkelig gode forbildene, også utenfor bransjen, sier hun.

– Anerkjennelse fra fagpersoner

Mad arkitekter mottok også Statens pris for byggkvalitet for Kristian Augusts gate 13. 

Bjørvik påpeker at utmerkelsene gir motivasjon til å fortsette å gjøre en god jobb, og er en viktig anerkjennelse av at arbeidet som gjøres blir lagt merke til.

– Prisene er en motivasjonsfaktor for oss, og spesielt at det anerkjennes av fagpersoner. Det er hyggelig med priser som fokuserer på designere og arkitekter. De er viktige bidragsytere til at prosjektene realiseres, sier hun.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.