Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter
DOGA starter 2022 med et pang, og har ansatt Eva Cecilie Finstad, Marianne Lind, Jonas Archer og Kim-André Gabrielsen.

Nyansatte på DOGA: Kim-André Gabrielsen, Marianne Lind, Eva Cecilie Finstad, og Jonas Archer.

 

Foto: Steinar Glas

– Vi tar steget inn i det nye året med et styrket DOGA, og har fått på plass fire dyktige medarbeidere. De vil være sentrale i DOGAs arbeid med å fremme god bruk av design og arkitektur for å skape fremtidens nye, grønne og lønnsomme løsninger sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

Med lidenskap for designdrevet innovasjon

Eva og Marianne skal jobbe med å fremme designdrevet innovasjon i næringslivet, og begge har en lidenskap for design som metode for nyskaping.

– Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang med årets søknadsprosess til DOGAs program for designdrevet innovasjon, og lese alle søknadene som kommer inn. Det er så mye nyskapning som skjer der ute, som jeg gleder meg til å få et større innblikk i. Det skal også bli spennende å se effekten av å bruke designmetodikk i tidlig fase, sier Eva.

Eva kommer fra Grid hvor hun har jobbet i ni år som prosjektleder, med kjente merkevarer som Orkla, Frøya, Hoff, Q og Kavli. Før det igjen, var hun i Diplomis, Johnson &Johnson og Egmont.

Som seniorrådgiver i Grafill har Marianne de siste elleve årene jobbet for å styrke designernes rolle. For tiden fordyper hun seg i designmetodikk ved å ta en master i systemorientert design ved AHO.

– DOGA har en unik posisjon, i spennet mellom det offentlige, næringslivet og designbransjen. Denne posisjonen gir mulighet for å påvirke til mer og bedre bruk av design både i næringslivet og samfunnet for øvrig, sier Marianne.

Hun gleder seg til å ta fatt på jobben i DOGA, og bli kjent med nye kolleger og samarbeidspartnere.

¬– Jeg blir motivert av å jobbe med mennesker, og gleder meg skikkelig til å møte alle som søker støtte hos oss og samarbeider med oss, smiler hun.

Skal fremme innovasjon i offentlig sektor

Jonas kommer fra Innovasjon Norge, der han jobbet med å legge til rette for innovasjon og samarbeid mellom offentlige og private virksomheter. Før dette jobbet han med gründere og kontorfellesskap i Simula Innovation.

I DOGA skal Jonas jobbe med Stimulab, en ordning som skal fremme brukerorientert innovasjon i offentlig sektor.

– Jeg synes DOGA er en spennende organisasjon som har en viktig rolle i å utvikle og omstille næringslivet og offentlig sektor. Jeg har jobbet mye med innovasjon i offentlig sektor tidligere, men DOGA har en ny og interessant tilnærming som jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle, sier Jonas.

Vil vise design og arkitekturs verdi

DOGA styrker også teamet for økonomi og virksomhetsstyring, og har hentet inn igjen en tidligere kollega, nemlig Kim-André Gabrielsen. Han skal bidra til å synliggjøre effektene av DOGAs arbeid og vil være ansvarlig for arbeidet med dokumentasjon, analyse og rapportering.

– Jeg synes det er kjempehyggelig å være tilbake og møte gamle kolleger igjen, og også bli kjent med de nye som har begynt. Det er mye spennende som skjer i DOGA nå, og jeg gleder meg til å være med videre, sier Kim-André.

Dette er DOGA

DOGA er en del av det offentlige virkemiddelapparatet for økt innovasjon og mottar et årlig tilskudd over statsbudsjettet. Vi får oppdrag fra disse departementene:

  • Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD)
  • Nærings- og fiskeridepartementet (NFD)
  • Kulturdepartementet (KUD)
  • Utenriksdepartementet (UD)

Les mer om DOGA >>

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.