Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

I sommer kan du bli bedre kjent med noen av oss som jobber i DOGA og få høre våre beste reisetips i Sommer på DOGA. I dag er det Knut Bang sin tur.

Hvem er du?  

Jeg er utdannet grafisk designer og produktdesigner ved Art Center College of Design, og har mer enn 30 års erfaring fra designbransjen nasjonalt og internasjonalt. I DOGA jobber jeg med programmer som skal bidra til et mer inkluderende samfunn der produkter, tjenester og omgivelser er utformet med fokus på menneskelig mangfold, inkludering og like muligheter for alle. 

Hva liker du best med jobben din?  

Jeg liker at den er så allsidig, og at jeg får brukt erfaringen min fra strategisk design i næringslivet. Jeg trives godt med å jobbe nasjonalt og internasjonalt, og jobbe ut mot designbransjen og akademia. Design kan både inkludere og ekskludere. Inkluderende design er design gjort på den riktige måten. Strategisk næringsrettet design har vist seg å være et svært effektivt tiltak. 

Stovnertårnet – utsikten alle får med seg
Knut mener Norge har vært langt framme når det gjelder inkluderende design over lengre tid. Stovnertårnet er et glimrende eksempel på dette. Det er et inkluderende utsiktstårn som er tilgjengelig for alle. Bymiljøetaten i Oslo, Link arkitektur og Link Landskap står bak tårnet.
Foto: Jiri Havran

Hvordan står det til med norsk design og arkitektur anno 2023?  

Det er veldig mange flinke folk i bransjen som jeg lar meg inspirere av. Sammenligner man med tidligere, så er det bedre nasjonal dekning nå. Det er fremdeles et behov for flere produktdesignere. Design er et utøvende yrke, så jeg synes det er litt skummelt når design blir for akademisk. 

Hva er norsk design og arkitekturs best bevarte hemmelighet?  

DOGA og Norge har vært langt framme når det gjelder inkluderende design over lengre tid.  

The bridge in Hamaren
Knut sitt beste reisetips er å dra til Hamaren og tretoppvegen i Fyresdal kommune. De mottok Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien landskapsarkitektur i 2017.

Beste reisetips i Norge i sommer for design- og arkitekturinteresserte?  

Dra til Hamaren og tretoppvegen i Fyresdal kommune! De mottok Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien landskapsarkitektur i 2017. Ellers så er aldri Bergen feil! Ta Bybanen som mottok Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien transport i 2014. De har også jobbet med inkluderende design i deres nye billettsystem SKYSS.  

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.