Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Oppdragsgiver: Volver Studios AS

Utøver: Volver Studios AS

Tepper fra Tribute.

Foto: Ukjent

Myke verdier 

Tribute fra Volver består av tretten tepper som feirer formgivere fra Mid-century design. Tribute er også et samarbeid mellom spesialister innen design, ull, farger, tekstil og veving fra Norge og India. Nevnte vi at Volver består av kun én person? 

Teppe fra Tribute.
Foto: Ukjent
Teppe fra Tribute.

Juryens uttalelse

Det er imponerende at Volver lanserer hele tretten tepper av så høy kvalitet, med tanke på at studioet består av én person. På den andre siden ville det kanskje være vanskelig å opprettholde en slik kompromissløshet i valg av materialer og samarbeidspartnere om man var en del av et større studio? 

Vi skal la det være usagt, men konstaterer at Tribute virkelig lever opp til Volvers ambisjon om å tilføre mangfold i skandinavisk design. Teppene er håndtuftet og håndvevet i naturlige materialer, og vi er imponert over det helhetlige perspektivet, der bærekraft og håndverk er bærebjelker. Resultatet er i alle fall tepper som er nesten uimotståelige, eller som en i juryen kommenterte: Jeg får lyst til å ta av meg på føttene og gå på det! 

Var det noen som sa fargerikt fellesskap? 

Prosjektgruppe

Ksenia Stanishevski, Volver Studios AS, designer

Mohtashim Ansari, Amina Rugs, produsent

Swati Sharma, Amina Rugs, tekstilingeniør

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon