En grå ubemannet båt

Maritime Robotics AS er en pionerbedrift innen utvikling av ubemannede maritime overflatefartøyer, Unmanned Surface Vehicle (USV). Internasjonalt anvendes teknologien nesten utelukkende til militære formål, men Maritime Robotics har valgt å fokusere på sivile anvendelser.

Maritime Robotics - ubemannede båter for maritime operasjoner

Blå himmel, blått hav med to fôrflåter

Fra 2013: Ocea er en ledende leverandør av løsninger og produkter til havbruksnæringen. Et av hovedproduktene er fôrflåter til havbruk.

Ocea - en ny generasjon fôrflåte

En båt med fendere

Å ta et skip ut av drift for å bytte en fender er et økonomisk tap – både på grunn av tapt inntekt, og utgifter til reparasjon. Ved en skade på et fenderelement kan det enkelt byttes ut, uten spesialverktøy og på få minutter.

Polyform Modular Fendring- et fleksibelt fendersystem

Sjøsetting av redningsbåt

Som en av utviklerne av løfteutstyr for sjøsetting av redningsbåter, har Vestdavit reddet mennesker fra sjøen. Men hvordan kan brukervennligheten på produktene utvikles?

Vestdavit - løfteutstyr for sjøsetting av redningsbåter

Mann i maskinrommet på en oljerigg

Som en av verdens ledende leverandører innen høyteknologisk boreutstyr, systemer og service til olje-, gass- og prosessindustrien, må Cameron hele tiden utvikle seg. I et marked hvor oljeprisen presses, kravene til sikkerhet økes og det blir vanskeligere å hente ut oljeressursene, stilles det krav til at boring blir mer effektivt. Dette var utgangspunkt for Cameron sitt DIP-prosjekt.

Cameron

Nytt design av bysse.

For ansatte i offshore har ulykkesstatistikken forbedret seg hvert år – bare ikke i byssa. Her har ulykkestallene og fraværet stått på stedet hvil. Dette var utgangspunktet for utvikling av ny bysse i Østensjø Rederi. 

Caser

Østensjø Rederi: Ny bysse skaper bedre arbeidsmiljø for offshore-kokker

De store produksjonsselskapene innen olje- og gassektoren må hele tiden finne nye måter å effektivisere driften på, og øke sikkerheten på sine installasjoner. Derfor startet ABB et designdrevet innovasjonsprosjekt for å utforske nye muligheter innen beslutningsstøtte for effektivisering av olje- og gassanlegg.

Caser

ABB: DIP-støtte for en redesignet applikasjonsportefølje

Med mål om å bli en ledende aktør på fremtidens brodesign, innledet skipsprodusenten Ulstein Group ASA et samarbeid med Arkitektur- og designskolen i Oslo (AHO), og søkte om støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram. 

Caser

Ulstein Bridge Vision: Fikk DIP-midler til å designe morgendagens skipsbro