Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Maritim og offshore

Utfordring

Med utgangspunkt i hvordan brukerdrevet innovasjon kan bidra til effektivisering og automatisering, har industridesigner og Cameron sett på hvordan en kan jobbe mer effektivt og brukerrettet for å forbedre systemer og prosesser. Målet er helautomatisering.

Metode

Prosjektet inneholdt fire faser: innsikt, definisjon, idé og konsept. I innsiktsfasen ble det lagt vekt på å forstå menneskelige behov, miljø og oppgaver. Det ble gjort intervjuer med eksperter, og dagens prosesser for borevæskeoperasjonene ble identifisert med vekt på menneskene som styrer og arbeider med disse prosessene. I tillegg ble utstyret som brukes i dag kartlagt. For å skaffe seg en oversikt over prosessene om bord på en rigg, ble brukerne knyttet til de ulike prosessene hentet inn for å jobbe i workshops.

 

I workshopene samlet man ledelse, operatører, servicepersonell og ingeniører for brainstorming. Utstyr de ønsket ble verdifulle tilbakemeldinger for evaluering av allerede eksisterende utstyr. Det ble også gjennomført besøk på riggen for å følge prosess, miljø og arbeidsoppgaver. I workshopene ble det utformet skisser mellom designere og ingeniører. Disse ble tatt med videre inn til de tverrfaglige teamene og diskutert.

De beste idéene ble tatt med videre til konseptfasen, hvor det ble laget 3D-tegninger av idéene som hadde mest potensiale.

Resultat

Ut ifra idéfasen og workshopene ble det identifisert fire hovedområder som Cameron skal arbeide med frem til 2025:

- Ubemannet mikseområde

- Redusere avfall

- Strømlinjeformede arbeids- og kommunikasjonsprosesser

- Strømlinjeformet prosessdesign

 Flere av idéene fra prosjektet har Cameron valgt å gå videre med, og ett av konseptene er det lagd en prototype av.