Mangfold

Ønsker dere å utvikle en inkluderende designstrategi eller et nytt produkt, tjeneste, visuell kommunikasjon, digital løsning eller bygde omgivelser til forbedring og forenkling for et mangfold av mennesker? Da kan dere få inntil 125 000 kroner i støtte fra DOGA. Søknadsfristen er utsatt til 1. juli

Søk om støtte til inkluderende designprosjekter

Matter by Norwegian Presence_Aluminium by Hydro_Stone, Larvikite, by Lundhs_Glassjug, Vannfall by Nedre Foss_Table, Brent by Poppy Lawman–Hooks, Polyp 1-14 by Henrik Ødegaard_web.jpg

Etter to år med pandemi går teppet nok en gang opp på verdens viktigste designscene, Milan Design Week. Igjen har DOGA samlet et stjernelag av Norges mest spennende formgivere og møbelprodusenter til en felles utstilling: Norwegian Presence kan oppleves i Milano 7.–12. juni.

DOGA tar norsk design til Milano

Søk DOGA-merket for design og arkitektur 2020

Nå kan du igjen søke om DOGA-merket for design og arkitektur – Norges mest høythengende utmerkelse for virksomheter som skaper verdi gjennom bruk av design og arkitektur.

Søk om DOGA-merket innen 12. september!

21

jun

Aktivitet

Dialogmøte: Anskaffelse av fag- og prosessbistand til Stimulab-prosjekter

Utsiikt over Lom

Hele 84 team med designere, arkitekter og andre kreative miljøer fra hele landet ville løse Gnist-kommunenes utfordringer. Nå har de 11 kommunene valgt sine drømmeteam. Her får du vite hvem de er.

Stor interesse for å løse distriktsutfordringer

Bokhyller med bøker som står opp fra smarttelefon.

Nå er det klart hvem som får Stimulab-støtte i 2022. Syv innovasjonsprosjekter har blitt valgt ut og skal bruke design til å skape nye og bedre tjenester for innbyggerne. Prosjektene spenner fra sunt kosthold i barnehagen til økt tilflytting til Nordland gjennom arbeidsinnvandring.

Syv nye innovasjonsprosjekter får støtte fra Stimulab

Nytt kurs for deg som er nysgjerrig på designdrevet innovasjon

DOGA lanserer nå et introkurs i designdrevet innovasjon. Men dette er ikke nok et kurs som du har vært på mange ganger før. Du skal nemlig holde det selv! Og kursdeltakerne er dine egne kolleger.

Nytt kurs for deg som er nysgjerrig på designdrevet innovasjon

Bruce Mau

Møt Bruce Mau – en visjonær designlegende som mener at design er verdens mektigste kraft, og har utviklet 24 prinsipper for hvordan vi kan tenke, leve og jobbe på for å skape en bedre verden. Her går han i dybden på fem av dem. test

5 prinsipper for hvordan design kan forandre verden

Vinnerne av DOGA-merket 2021

Konsertstrømming, smarte møter, ekstremkofferter og nasjonalstolthet på innerlomma. Nå hedres 13 innovative norske prosjekter med DOGA-merket for design og arkitektur.

Disse design- og arkitekturprosjektene er kåret til årets beste

Pain-Communication_foto_Silje-Kartine-Robinson.jpg

Amy van den Hooven bruker tjenestedesign for å bedre helsevesenet. Det er hun ikke alene om.

Slik skapte hun et nytt smertespråk med objekter og fortellinger

Temaene som takles av årets mottakere av DOGA-merket nykommer spenner fra blodgiving og smerteformidling til den trøtte skolematpakka.

DOGA-merket nykommer: Blod, tårer og svette osteskiver

 Nore og Uvdal kommune

Årets 11 Gnist-kommuner ønsker hjelp fra designere, arkitekter og andre innovasjonsmiljøer til å utforske og utvikle nyskapende muligheter og løsninger på komplekse samfunnsutfordringer. Både små og store aktører kan sende inn tilbud senest 11. april.

Vil dere skape nye muligheter for Distrikts-Norge?

Nuen Minus Chair

Norwegian Arts Abroad (NAA) skal løfte norsk kunst, design og arkitektur internasjonalt med et nytt tverrfaglig kompetanseprogram. Programmet ble lansert av utenriksminister Anniken Huitfeldt på en mottakelse i Statens representasjonsbolig torsdag 25. november.

Norske designtalenter valgt til stor eksportsatsning

Anne Elisabeth Bull, leder for designdrevet næringsutvikling i DOGA.

God design setter brukeren i sentrum og driver frem nye og bedre løsninger på store og små problemer. Her er sju grunner til at god design kan gjøre samfunnet vårt bedre.

– Tjenestene som er mest elsket i Norge, er et resultat av god design