Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Programmet skal skape grunnlag for en langsiktig eksportsatsing for norsk ferdigvareindustri, og vil gi store muligheter for norske produsenter. 

Bedriftene som deltar vil få oppfølging gjennom samlinger, en-til-en rådgivning, tilgang til bransjespesifikk veiledning og økonomisk støtte. Målet er å øke bedriftenes kompetanse på design- og merkevareledelse og styrke deres internasjonale forretningsforståelse og legge et godt grunnlag for en satsing på eksport. Vi vil også stimulere til økt bruk av norske råvarer i utviklingen av ferdigvarer.

Stor etterspørsel etter norske produkter

– Markedet etterspør norsk design, bærekraft, kvalitet, livsstil og verdier i større grad enn før. Norske produkter, produsenter og designere assosieres med disse begrepene. Samtidig har ferdigvareindustrien uttrykt et behov for langsiktig hjelp til eksportutvikling, forteller DOGAs prosjektleder Knut Bang.

Basert på erfaringer fra et pilotprosjeket i 2018, viderefører derfor DOGA og Innovasjon Norge arbeidet med å videreutvikle eksportprogrammet. Programmet som skal gi grunnlag for langsiktig eksportsatsing og målet er å doble eksporten til utlandet.

Lærerikt samarbeid

Til programmet, har prosjektlederne Tina Fraune (Innovasjon Norge) og Knut Bang (DOGA), plukket ut 13 deltakerbedrifter blant over 28 kvalifiserte søkere. Neste steg er å hjelpe bedriftene ut på markedet i Tyskland.

– Eikund ser på Tyskland som et av de mest spennende markedene i Europa. Vi gleder oss til å ta fatt på programmet sammen med DOGA, Innovasjon Norge og 12 andre norske eksportbedrifter, sier Jørgen Tengesdal, CEO i Eikund AS.

Tengesdal håper at deltakerne gjennom programmet får muligheten til å lære av hverandre og skape gode synergier på tvers av ulik kompetanse og bakgrunn.

– For en kvalitetsbevisst produksjonsbedrift som Eikund, har vi alltid hatt fokus på bærekraftsprinsippene. Eikund kan nesten ikke vente med å presentere norsk møbeldesign av ypperste klasse til det tyske markedet, sier Tengesdal.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.