Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

I mange internasjonale sammenhenger fremstår Norden som en samlet region, med felles kvaliteter. Dette kan gi grunnlag for felles satsninger på internasjonalisering og eksport for eksempel på arkitekturfeltet, der mange mindre skandinaviske arkitektbedrifter sliter med å nå ut i nye markeder.

Men for å være troverdige må vi vite hva det er vi selger. Så hva er «det nordiske» i arkitekturen i dag? Hvilke forventninger har det internasjonale markedet til oss, hvilke kvaliteter er internasjonale oppdragsgivere ute etter, og hvordan møter vi disse forventningene?

Dronebilder av boliger på Krøyers Plads i København.
Boliger, Krøyers Plads, København. COBE 2016.
Foto: Boliger, Krøyers Plads, København. COBE 2016.

De norske deltakerne i eksportprogrammet «Arkitektur ut i verden – Architecture Go Global» skal på studietur til København i februar for å besøke danske kolleger og samarbeidspartnere. Det blir et ettermiddagsseminar for å finne ut av hva «det nordiske» kan være i det 21. århundre, med tverrfaglige innspill fra eksperter som har arbeidet med å definere hva Norden kan representere i en internasjonal sammenheng. Vi skal besøke tre av Danmarks internasjonale arkitektbedrifter, Schmidt Hammer Lassen, 3XN og COBE, for å høre hvordan de tok skrittet ut i verden, og befaring til et lite utvalg danske prosjekter som har vakt internasjonal oppmerksomhet.

Seminaret er et samarbeid med Norges ambassade i København.

Om Arkitektur ut i verden

Arkitektur ut i verden (AUV) er et samarbeid mellom DOGA og Innovasjon Norge, som skal bidra til økt eksport av og konkurransekraft for norsk arkitektur. Programmet skal gi et utvalg kvalifiserte arkitektbedrifter, valgt ut etter åpen søknad, kapital og kompetanse til å gjennomføre oppdrag internasjonalt, og i tillegg tilby en arena for fellestiltak for bransjen.

Ingerid Helsing Almaas er arkitekt, koordinator for arkitekturavdelingen i DOGA og  arbeider med internasjonale prosjekter.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: