Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Arkitektur ut i verden

10 millioner kroner skal bidra til at de syv bedriftene får fotfeste i utlandet. Programmet er en del av regjeringens satsing på kulturell og kreativ næring, og er et samarbeid mellom Kulturdepartementet, Innovasjon Norge og Design og arkitektur Norge (DOGA). 

– De syv bedriftene har gjennomtenkte og realistiske ambisjoner og budsjetter som gjør det mulig å ta et steg ut i det globale markedet og bidra til økt verdiskapning her hjemme, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Programmet er ment som en drahjelp for bedrifter som står foran en internasjonal ekspansjon, men som ikke allerede er veletablerte internasjonalt.

– Norsk arkitektur er unik, ettertraktet og nytenkende. Norske arkitekter er kjent for å bruke bærekraftige materialer og gi rom til både det sosiale og estetiske. Dette programmet legger til rette for at flere kan få øynene opp for norsk arkitektur, sier Tor Inge Hjemdal, direktør for arkitektur i DOGA.

Skal få kapital og kompetanse 

Arkitektur ut i verden starter i august, og skal gi de utvalgte arkitektbedriftene kapital og kompetanse til å gjennomføre oppdrag internasjonalt og på denne måten styrke og videreutvikle bedriften. I tillegg tilbyr programmet en arena for kompetanseheving for de deltakende bedriftene, samt fellestiltak for bransjen.

Det var 13 arkitektbedrifter som søkte om delta i det ettårige programmet, som ble lyst ut som en åpen konkurranse 8. mai 2017.

Lansering av eksportprogrammet Arkitektur ut i verden på DOGA mandag 20. mars. Bildet viser f.v. administrerende direktør Trude Gomnæs Ugelstad fra DOGA, direktør for arkitektur Tor Inge Hjemdal, kulturminister Linda Hofstad Helleland, næringsminister Monica Mæland og Innovasjon Norges Anita Krohn Traaseth og Margit Klingen Daams. Foto: Sverre Christian Jarild
Fra lanseringen av Arkitektur ut i verden 20. mars på DOGA. Fra venstre adm.dir. i DOGA Trude Gomnæs Ugelstad, dir. arkitektur i DOGA Tor Inge Hjemdal, kulturminister Linda Hofstad Helleland, næringsminister Monica Mæland, adm.dir. i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth og leder for kreativ næring i Innovasjon Norge Margit Klingen Daams.
Foto: Sverre Jarild

Kontaktpersoner 

Innovasjon Norge
Julie Ryland
Seniorrådgiver PR og kommunikasjon
(+47) 481 11 975
julie.ryland@innovasjonnorge.no

DOGA 
Tor Inge Hjemdal
Direktør for arkitektur
(+47) 971 83 747
tih@doga.no

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.