Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Oppdragsgiver: Svalbard Fangst Tommy Sandal

Utøver: TANK Design Tromsø AS

Vill og vakker design 

Svalbard fangst er en familie – mamma, pappa og to døtre – og en av svært få som driver tradisjonell helårsfangst på Svalbard. De skaffer alle råstoffene ved hjelp av tradisjonelle fangstmetoder og leverer kortreist mat og håndverksprodukter til samfunnene på Svalbard.

Svalbard Fangst ved Tommy Sandal og TANK Design Tromsø får DOGA-merket for design og arkitektur for den grafiske profilen de har utviklet for Svalbard Fangst.
Svalbard Fangst ved Tommy Sandal og TANK Design Tromsø får DOGA-merket for design og arkitektur for den grafiske profilen de har utviklet for Svalbard Fangst.
Foto: TANK Design

Juryens uttalelse

Designet for Svalbard fangst er en studie i godt håndverk. Her har designerne nærmet seg oppgaven med respekt og pietet og lyttet mer enn de har snakket. Fra juryen bemerkes det at profilen for Svalbard fangst følger kjente spor når det gjelder selve formen – det å bruke elementer fra fangsthistorien og estetikken som omgir livet på slike steder, er velkjent. Men Svalbard fangst unngår at det blir en pastisj, fordi arbeidet er utført med inderlighet og et innsiktsfullt øye for detaljer og materialer. 

Resultatet er grafisk kommunikasjon som rendyrker en sjanger og oppleves som både moderne og autentisk, der tidsmessige elementer kombineres med fangstmannens nyttebaserte formspråk. Det er utrolig kult at en såpass liten aktør som Svalbard fangst går «all in» med et designbyrå – det er en satsing det står respekt av! 

Prosjektgruppe

Elise Strømseng, Svalbard Fangst, oppdragsgiver

Espen Eilertsen, TANK, designer og prosjektleder

Vibeke Laastad, TANK, designer

Ellinor Larson, selvstendig næringsdrivende, prosjektillustratør

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon