Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Oppdragsgiver: Fora Form AS

Utøver: Lars Tornøe Design AS

Høyrygget konferansestol i lysebrunt skinn.

Foto: Mattias Hamrén

Det du ikke ser

For å parafrasere Gertrude Stein: En stol er en stol er en stol. Ikke sant? Nei, tenkte Foraform og designer Lars Tornøe og laget Fjell, en eksklusiv konferansestol der den virkelige verdien er i det du ikke ser. 

Tre konferansestoler i konjakkfarget skinn mot en lys bakgrunn.
Foto: Lars Tornøe Design

Juryens uttalelse

Ved første øyekast virker kanskje Fjell som en hvilken som helst eksklusiv konferansestol. Visst har den et svært elegant design og høy materialkvalitet, men det har vi på en måte sett før. Men som med så mye annen god design er de virkelige verdiene skjult for det blotte øye. Den elegante forbindelsen mellom sete og rygg som gjør rengjøring til en drøm samtidig som det gir et stramt og opphøyd inntrykk. Den unike kombinasjonen av trefiner og polyuretan i ryggen og setet som rett og slett må oppleves, ifølge produsenten. Den smarte brakettløsningen som fremhever stolens slanke, men likevel avslappede kontur. 

Også når det gjelder miljøaspektet, stemmer inntrykket av at Fjell er en usedvanlig godt produsert stol. Den har klare holdninger og krav når det gjelder både råvarer og gjenbruk, og tilfredsstiller alle miljøkrav i Norge og Sverige. Dette er en stol rigget for et stort volum, med en gjennomgående høy kvalitet og etisk produksjon, så det er all grunn til å håpe på at den vil bidra til å opprettholde viktige arbeidsplasser i norsk møbelindustri generelt, og i Ørsta spesielt. 

Prosjektgruppe

Anders Utgård, Fora Form AS, prosjektleder

Arnor Sigurvinsson, Fora Form AS, prosjektdeltaker

Frode Sporsheim, Fora Form AS, igangsetter

Gunn-Tove Busch, Fora Form AS, prosjektdeltaker

Lars Tornøe, Lars Tornøe Design AS, designer

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon