Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Oppdragsgiver: Bright Products AS

Utøver: K8 industridesign AS

Telefonstativ

Foto: Taral Jansen

Design i lysets hastighet

BRIGHT Move er en bærbar solcellelampe for folk i off‑grid‑situasjoner verden rundt. Den lyser opp med hele 100 lumen og har opptil 160 timer med lys på én lading. Det strenge designet, strippet for distraksjon, gir en smart lampe som er enkel i bruk og pen å se på, og som til og med lader mobilen din. 

Smarttelefon med stativ i snøen.
Foto: Taral Jansen
Telefonstativ
Foto: Taral Jansen

Juryens uttalelse

Et viktig aspekt ved BRIGHT Move er at det er et resultat av en konkurranse utlyst av FN i desember 2016 om å lage et prisgunstig, brukervennlig, kompakt og robust produkt med gode lys- og ladefunksjoner på bare seks uker. Når så BRIGHT, i samarbeid med K8, lanserer lampen på markedet allerede våren 2018, er det en designprosess i så å si lysets hastighet, i alle fall sammenlignet med vanlige industridesignprosesser. 

BRIGHT Move er etter juryens mening et svært godt designet produkt, både når det gjelder objektet i seg selv, og når det gjelder prosessen som har omgitt det. Hvordan de har tenkt på transport og logistikk til nedbetalingsordninger for folk i fattige deler av verden, demonstrerer en vilje og en evne til å tenke stort og helhetlig.

Prosjektgruppe

Tommy Engvik, BRIGHT Products, COO

Olivier Butstraen, BRIGHT Products, Product design manager

Marius Andresen, K8 industridesign, Industridesigner

Kevin Geers, K8 industridesign, Industridesigner

Joachim Wallem Rasmussen, K8 industridesign, Industridesigner

Jan Anders Ekroll, K8 industridesign, Industridesigner

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon