Matproduksjon
Fra 2013: NovelFish er en innovasjonssatsning for å skape attraktive og fremtidsrettede produkter og opplevelser basert på sjømat. Aga Halibut AS er et ledende selskap innen oppdrett av kveite, og selskapet ønsket å kartlegge om bearbeidede sjømatprodukter av høy kvalitet kunne endre forbrukeradferd.
NovelFish - nye og attraktive sjømatprodukter
Fra 2013: For å trygge forbrukerne og bidra til mindre matsvinn, arbeider Keep-it Technologies med å øke bevisstheten hos forbruker om trygg lagring av mat. Til dette trengtes det en bedre måte å vise holdbarhet på enn kun den tradisjonelle statiske datostemplingen på varen. Det var utgangspunktet for DIP-prosjektet.
Keep-it Technologies - holdbarhetsindikator for matvarer
Sammenlignet med laks er det jobbet lite med produktutvikling i tilknytning til norsk ørret. Dette er et kvalitetsprodukt som ikke klarer å kommunisere sine kvaliteter. Sjøtroll Havbruk AS ville endre på dette.
Sjøtroll
Til tross for at Norsvin tilbyr de samme gode svinegenene til alle norske bønder, varierer produktiviteten ute på gårdene enormt. Et DIP-prosjekt avdekker utfordringer og peker på løsninger for mer effektivt dyrehold.
Norsvin: Svinsk god design
Sogn Aqua driver et miljøvennlig kveiteoppdrettsanlegg, men slet med å finne en slaktemetode som harmonerte med god dyrevelferd. Med finansiering fra DIP var hensikten å utvikle en bedre løsning for slakt av kveite.