Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter
DOGA-dagene-2022-ill-Sandra-Blikås-byHands
Foto: Sandra Blikås / byHands

I år kommer den årlige DOGA-dagen i en litt annen variant enn vanlig. Vi byr på fire arrangementer mellom 30. mars og 21. april, derfor inviterer vi til DOGA-dagene i flertall.  

Her vil du få både gode historier, foredrag som røsker litt opp i deg, møte gamle kjente og kanskje bli kjent med noen nye. Du får høre om legen som ble designentusiast, og bli med på innsiden av byggebransjen der ombruk og sirkulærøkonomi kan bli en gamechanger. Den siste dagen får du oppleve en visjonær designlegende, mannen som mener design er verdens mektigste kraft: Bruce Mau. 

Alle arrangementene er gratis og åpne for alle. Og selv om vi håper å se så mange som mulig av dere fysisk, vil det selvfølgelig også være mulig å delta digitalt.   

30. mars: Hvordan kan design og arkitektur endre Helse-Norge?

Onsdag 30. mars åpner vi DOGA-dagene med å sette helse på agendaen. Vi viser hvordan design og arkitektur kan revolusjonere helsevesenet og sette menneskers behov i sentrum. Her får du blant annet møte lege og forsker Andreas Moan, som mener tjenestedesign burde skrives ut på blå resept. 

Les mer og meld deg på >>

5. april: På innsiden av en sirkulær byggeindustri  

Tirsdag 5. april skal det handle om byggebransjen og sirkulærøkonomi. Det mangler ikke på gode råd og intensjoner om gjenbruk og sirkulære bygg, men hva skal egentlig til for å gjøre Norges største fastlandsnæring sirkulær, og hvor langt har vi egentlig kommet? Vi skal høre fra bransjen selv, og få erfaringer fra noen av dem som står bak Norges første ombruksprosjekter. 

Les mer og meld deg på >>

8. april: Hvordan kan design øke farten på det grønne skiftet?  

Her inviterer vi til frokostmøte i samarbeid med Grafill, for å se nærmere på designbransjens rolle når det kommer til bærekraft. Her får du blant annet møte designbyrået Goods, som har gjort bærekraft til lønnsom forretning. 

Les mer og meld deg på >>

21. april: Design for fundamental change

– Design er verdens kraftigste verktøy for endring, sier Bruce Mau, en kanadiskfødt designer, innovatør og pedagog. Han begynte sin karriere som grafisk designer og har siden brukt sin designmetodikk til arkitektur, kunst, filosofi, film, øko- og miljødesign. 

Vil du oppleve denne designlegenden, må du sette av ettermiddagen 21. april. Maus innlegg vil bli etterfulgt av en panelsamtale som tar et granskende og kritisk blikk på utsagnet «design og arkitektur kan redde verden».

Les mer og meld deg på >>

21. april: Grand finale

Som et punktum for DOGA-dagene vil vi samle norsk design- og arkitekturbransje til feiring og fest på torsdag 21. april hos våre gode naboer i Unfold.

Velkommen!

Les mer og meld deg på >>

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.