Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Mills var tidligere spredt på fire ulike steder, men ønsket å samle kreftene i et nytt hovedkvarter som skulle ha mer å by på enn bare kontorer og møterom. I samarbeid med Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur ble den tidligere majonesfabrikken i Sofienberggata 19 i Oslo transformert. Ledsten Arkitektur ved Ellen Ledsten var ansvarlig for prosjektets innvendige arbeider, mens Element Arkitekter stod bak de utvendige.

I tillegg til kontorer og møterom, rommer lokalene nå blant annet galleri og kjøkken tilrettelagt for demonstrasjoner og produktutvikling. Kjelleren og første etasje er åpnet opp mot gateplan med store vinduer som forbipasserende kan kikke inn gjennom. Glass- og speilkunst gir økt utsyn og mer dagslys til arbeidsplassene, og på kvelden lyser glasskunsten i fasaden opp bygningen med et varmt gult lys som sprer seg til Sofienbergparken. 

– Høy kvalitet på design og arkitektur er en investering som lønner seg. Mills kan for eksempel melde om nedgang i både sykdom og generelt fravær etter at de flyttet inn i det nye hovedkontoret, forteller Per-Leif Bersvendsen, arkitekt i Element Arkitekter AS.

Mat- og merkevarehuset sett innenfra med åpne vinduer ut mot gateplan
Kjelleren og første etasje er åpnet opp mot gateplan med store vinduer som slipper utsiden inn og viser frem innsiden til forbipasserende. Foto: Ivan Brodey
Foto: Ivan Brodey

Nominert til DOGA Hedersmerket

For arbeidet med det det nye hovedkvarteret til Mills, som også kalles Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, er Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur blant seks nominerte til DOGA Hedersmerket, Norges fremste design- og arkitekturpris. Utmerkelsen deles ut årlig av Design og arkitektur Norge (DOGA) og de nominerte velges ut blant mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur og DOGA-merket nykommer. 

Den 15. november skal rundt 50 mottakere feires før det blir avslørt hvem av de seks nominerte som vinner Hedersmerket.

Prosjektet konkurrerer mot blant annet styringssystemet Ulstein Marine Automation, Oslo Bysykkel, signseetingbåten Seasight og nykommerne MakersHub

Hedrer samarbeid

DOGA-merket for design og arkitektur het frem til i år Merket for god design, en utmerkelse som har nesten 60 års historie. For å favne bredden i fagene er prisen nå utvidet til å inkludere arkitektur. 

– DOGA-merket for design og arkitektur hedrer samarbeid mellom virksomheter og utøvere. Det nye hovedkontoret til Mills er et godt eksempel på at tverrfaglighet og samarbeid bidrar å skape innovative løsninger som gir stor verdi, sier Thea Mehl, prosjektleder for DOGAs priser.

For Element Arkitekter er det naturlig å jobbe tverrfaglig fra start til slutt i sine prosjekter.

– Prosjektenes natur gjør dette til en rutine, og jeg har egentlig vanskelig for å se noen annen måte å jobbe på, sier Bersvendsen.

Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, åpen fasade og innsyn gjennom vindu mot matfaglig senter.
Fra gateplan kan man se inn gjennom store vinduer til første etasje og matsenteret i kjelleren. Foto: Ivan Brodey
Foto: Ivan Brodey
Glasskunst på fasaden mat- og merkevarehuset på Grunerløkka på dagtid
Fasaden til Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka er dekket av glass- og speilkunst. Ivar Kvaal
Foto: Ivar Kval

Den gode naboen 

Et bygg er ikke bare et sted å være, men også en del av et nabolag. Bersvendsen forteller at arkitektene har lagt vekt på at Mills nye hovedkvarter skal være tilgjengelig for folk i nabolaget.

– Interiørarkitekten Ellen Ledsten har stått for mange modige valg og løsninger. Blant annet har hun skåret opp en tredjedel av betongdekket i første etasje og eksponerer dermed det matfaglige senteret for produktutvikling i kjelleretasjen. Vi har jobbet aktivt med å åpne fasadene og gjøre dette tilgjengelig for publikum og forbipasserende.

­– Samarbeidet i dette prosjektet har fungert over all forventning, og er et godt eksempel på hvordan tverrfaglig respekt gir gode løsninger. Jo tidligere ulike fag og disipliner kommer inn i et prosjekt, jo større er sjansen for reell innovasjon og et resultat i tråd med de opprinnelige arkitektoniske ideene, erklærer Bersvendsen. 

Involverte i prosjektet

Utøvere: Element Arkitekter og Ledsten Arkitektur
Oppdragsgiver: Mills
Prosjekt: Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka

Pressebilder og kontakter

Last ned høyoppløselige bilder her

Ønsker du å delta på prisutdelingen som presse kan du melde deg på gratis her

Kontaktpersoner:

Element Arkitekter: Per-Leif Bersvendsen per@element.no 98015225
Ledsten Arkitektur: Ellen Ledsten ellen@ledsten.no 93467561
Mills AS: Bjørn Brenna bjorn.brenna@agra.no 90043186
DOGA: Thea Mehl, prosjektleder tm@doga.no 41309819
DOGA: Line Aandal Røijen, kommunikasjonsrådgiver lar@doga.no 91174639

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: